Törökországig táncolja a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus hírét a Debreceni Hajdú Táncegyüttes

Külhoni – 2019. július 6., szombat | 16:31

Mindenkivel, mindenkiNEK! – a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) harmadik előkészületi évének ezt az üzenetét tűzte zászlajára a Debreceni Hajdú Táncegyüttes, melynek tagjai július 5-én indultak el egy törökországi versenyfesztiválra.

Miért aktuális az üzenet, és miért pont egy táncegyüttes hívja fel erre a figyelmet? Az Eucharisztiában jelenlévő Krisztusban való egyéni és közösségi elmélyülés mellett a kongresszusi készület a világra is fókuszál: elérkezett a nyitás és a misszió ideje. Ezt a világ felé fordulást képviseli az éppen most Törökországba utazó táncegyüttes.

Július 5-én hajnalban indult el a Népművészet Európa-díjával is kitüntetett csapat, hogy Magyarországot képviselje egy nemzetközi versenyfesztiválon. A magyar kulturális értékek közvetítése mellett célul tűzték ki, hogy a kongresszus örömhírét is továbbadják. Az utazás előtti utolsó táncpróbán már izgatottan öltötték magukra a NEK szimbólumaival ellátott pólókat, karkötőket, amiket büszkén viselnek majd a török utcákon is.

Miért példa és önmagában is üzenet egy ilyen csapat megjelenése? A tánc mindig az együtt mozdulást, az úton való együtt haladást vetíti elénk. A közösség, amely ebben a hivatástudatban jár, minden lépésével hitelesen közvetít a hitről, emberségről és szeretetről. A mi feladatunk pedig nem más, mint ezt a szeretetet vinni az emberek közé. Ez az igazi misszió.

A táncegyüttes törökországi fellépéseit folyamatosan kísérjük, és hamarosan ismét jelentkezünk! Hajrá, Hajdú! Mindenkivel, mindenkiNEK!

Forrás: NEK Titkárság

Fotó: Debreceni Hajdú Táncegyüttes

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria