Ki itt belépsz, hagyj fel minden egyébbel! – Mesterkurzus Dante Isteni színjátékáról

Kultúra – 2021. február 16., kedd | 16:26

Nincs műveltség Európában a Divina Commedia ismerete nélkül – olvasható a MűGond nyitóoldalán, melynek második online mesterkurzusa arra vállalkozik, hogy február 24. és május 14. között terzináról terzinára haladva a világirodalom egyik legkiemelkedőbb alkotását művészeti, teológiai és filozófiai szempontból is átfogóan értelmezze a szerző halálának 700. évfordulóján.

Az előadások szerdai és pénteki napokon 17 órakor kezdődnek, Hoványi Márton irodalomtudós és teológus vezetésével.

A kurzus 17 éves kortól mindenki számára nyitott, olasztudástól és irodalomtudományos előképzettségtől függetlenül.

Hoványi Márton a Digita’ Commedia mesterkurzusának vezetője, a MűGond társalapítója. 2017-ben szerzett PhD-fokozatot összehasonlító irodalomtudományból az ELTE BTK-n; katolikus teológusként jelenleg a PPKE HTK doktorandusza. Az MTA BTK tudományos segédmunkatársaként (2013–16), vendégkutatóként a Leuveni Katolikus Egyetemen (2012), az Oxfordi Egyetemen (2015) és a Yale Egyetemen (2018–2019) dolgozott, jelenleg (2017 óta) egyetemi adjunktus az ELTE TÓK-on. 2020-ban A nagy Dekameron-olvasás című száznapos online mesterkurzus vezetője volt.

Az első három alkalom nyilvános, illetve diákoknak, középiskolai tanároknak, valamint egyetemi hallgatóknak további kedvezményt is biztosítanak a kurzus árából, amelyről bővebben ITT , a részletes programról pedig ITT olvashatnak.

Forrás és illusztráció: MűGond

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria