„Ti az Egyház szívében vagytok” – A cigánypasztoráció kiemelkedő helyszínei egy kötetben

Kultúra – 2021. március 2., kedd | 11:54

Új kiadványt jelentetett meg a Boldog Ceferino Intézet, „Ti az Egyház szívében vagytok” címmel. A könyv a hazai katolikus cigánypasztoráció kiemelkedő helyszíneit mutatja be – egyházmegyei körképet adva, külön részletezve a szerzetesrendek szolgálatait. Online bemutatóját március 8-án 14 órakor tartják. A könyvismertető kerekasztal-beszélgetésen Kocsis Fülöp érsek-metropolita is részt vesz.

A Ti az Egyház szívében vagytok című kötet bemutatja az egyes helyszínek szerteágazó tevékenységeit, és beszámol a szerzetesek által vezetett szolgálatok sokszínűségéről is. A kiadványban olvashatunk egyházközségi és civil kezdeményezésekről, az iskola és tanoda színtereiről, szociális és karitatív segítségnyújtásról – de a hangsúly mindig az evangélium hirdetésén van, bárhova tekintünk.

A március 8-i online könyvbemutatón Székely János püspök köszöntőszavai után A katolikus cigánypasztoráció jövőformáló közösségei címmel folytatnak kerekasztal-beszélgetést, Tóth István vezetésével.

A beszélgetés résztvevői: Kocsis Fülöp érsek-metropolita; Kovács Róbert, a Nyíregyháza-huszártelepi Görögkatolikus Szervezőlelkészség vezetője; Szász Csilla Rita nővér Arlóról és Bárándiné Jánossy Enikő Zsámbékról. A beszélgetés után lehetőség van kérdések feltevésére is.

A Boldog Ceferino Intézetet honlapján elérhető a meghívó és Kocsis Fülöp érsek-metropolita ajánló sorai.

Az érdeklődők a Skype-on megvalósuló eseményen való részvételhez küldjék el elektronikus elérhetőségüket a bangimagyar.anna@boldogceferinointezet.hu e-mail-címre.

Szerző és fotó: Bángi-Magyar Anna/ Boldog Ceferino Intézet

Forrás: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria