A Budapest Saxophone Quartet adott koncertet a szombathelyi püspöki palotában

Kultúra – 2018. február 9., péntek | 14:13

A Budapest Saxophone Quartet koncertjével folytatódott a Martinus Exclusive hangversenysorozat február 7-én Szombathelyen.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A művészek 2004-ben szereztek diplomát a párizsi Conservatoire-on. Sikerrel koncerteztek számos országban, többek között az Egyesült Államokban, Oroszországban, Kanadában, Japánban, Dél-Koreában, Katarban és Izraelben. Nevükhöz fűződik a közép- és felsőfokú klasszikus szaxofonoktatás beindítása Magyarországon. Koncertjeiken szívesen játszanak együtt hangszeres szólistákkal, valamint gyakran lépnek fel szimfonikus, koncertfúvós zenekari kísérettel és alkotnak különleges együttest jazztrióval.

A kvartett az este folyamán az elmúlt több mint két évtized repertoárjából adott ízelítőt. Műsoruknak sem stílusbeli, sem műfaji korlátok nem szabtak határt: a négy zenész a szaxofon összes adottságát felhasználta annak érdekében, hogy megismertesse a hangszer hangzásvilágát.


Koncertek több mint huszonöt országban, kilenc díj, nyolc lemez a Budapest Saxophone Quartet húszéves pályafutásának eredménye. Munkásságukat 2011-ben Artisjus-díjjal jutalmazták.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria