„A hit bástyái” címmel fotókiállítás nyílt a váci Althann Vendégházban

Kultúra – 2018. július 27., péntek | 18:15

„A hit bástyái” címmel időszakos fotókiállítás nyílt július 26-án Vácott, a lelkigyakorlatoknak is gyakorta helyet adó Althann Vendégház és Konferenciaközpontban.

A kiállítás ötletgazdája a vendégház igazgatója, Bozsó Zoltánné, aki arra gondolt, hogy a fogadótér kiváló helye lehet egyházi, hitéleti tematikájú kiállításoknak.

Elsőként a csaknem száz tagot számláló Forte Fotóklub Vác tizenkét tagjának a város templomairól és templomaiban készült fotói kerültek az aula főfalára.

Köszönetet mondok a kiállítás ötletéért, ezeknek a nagyszerű fotóknak a bemutatásáért. A tárlat egyrészt rápillantást ad a vendégeknek városunk templomépítészeti csodáira. Ugyanakkor a fotók a látvány megragadásán túl többlettartalmat is közvetítenek, a művek gondolatébresztőek, elmélyülésre késztetnek – fogalmazott a megnyitón Beer Miklós váci megyéspüspök, a vendégház lelki vezetője.

Cservenák Péter, a fotóklub vezetője köszönetet mondott a kiállítási lehetőségért, és egyúttal megelőlegezte: a tagság készen áll arra, hogy hosszú időn át rendre megújítsák a tárlatot a tematikához illő fényképalkotásokkal.

Szöveg és kép: Ribáry Zoltán

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria