A jövő társadalma – Rövidfilmpályázatot hirdet a Pécsi Egyházmegye

Kultúra – 2019. július 31., szerda | 16:08

A szeptember 27. és 29. között Pécsett megrendezendő Katolikus Társadalmi Napok alkalmából a Pécsi Egyházmegye filmes pályázatot hirdet fiatalok számára az Egyház társadalmi tanításának bemutatására.

Korunkban igen nagy igény jelentkezik az emberi értékek és normák, valamint előremutató, biztos alapot teremtő erkölcsi kategóriák ismételt megfogalmazására. A Pécsi Egyházmegye által kiírt pályázat célja, hogy a kisfilmekkel az Egyház, a mindennapi élet aktuális kihívásai közt felhívja a fiatalok figyelmét az embertársainkért való személyes felelősségünkre. Olyan kisfilmeket várnak, melyek ezt a fiatalok hétköznapi élethelyzeteiben tapasztalható eseményeken keresztül mutatják be.

Mivel napjainkban a társadalmi különbségek fokozódnak, az igazságosság és az emberi egyenlőség sokszor sérül. A cél rámutatni a Katolikus Egyház társadalmi tanításának gazdagságára, mely képes az életünket átformálni, és amellyel egy boldogabb jövőt teremthetünk.

A szervezők 2–3 perces rövidfilmeket várnak a Katolikus Egyház társadalmi tanítása egy-egy témájának feldolgozásával. Az alkotásokat két kategóriában, a készítő életkora szerint bírálják el: 12–18 éves kor; 18–30 éves kor.

Egy pályázótól két különböző munka beküldését kérik, más-más témát érintve. 

A pályamunkákat a Wetransfer vagy a Mammutmail fáljmegosztó portál segítségével kérik elküldeni a kattarsfilm@pecs.egyhazmegye.hu e-mail-címre.

A filmek esetében nincs műfaji megkötés. Az első három helyezett pénzjutalomban részesül, valamint közönségdíjat is kiosztanak.

A pályamunkák beérkezésének határideje: 2019. augusztus 25.

További információk, pályázati követelmények, valamint témajavaslatok a Pécsi Egyházmegye honlapján olvashatók.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria