A tékozló fiú – Színházi előadás a pécsi Magtár Kávézóban

Kultúra – 2018. július 25., szerda | 14:10

A nyár folyamán kulturális programokkal várja az érdeklődőket Pécsett a Magtár Kávézó (Magtár Látogatóközpont, Pécs, Dóm tér 6.). Augusztus 3-án a Janus Egyetemi Színház „A tékozló fiú” című előadását tekinthetik meg az érdeklődők.

Tavaly nyár óta várja a turistákat és a pécsieket a Magtár Kávézó. A kávét, frissítő italokat, szendvicseket és süteményeket kínáló kávézó az elmúlt egy évben egyre népszerűbb a pécsiek körében. A Pécsi Egyházmegye idén nyáron a frissítők mellé programokat is szervez a Magtár Kávézóba péntek és szombat esténként.

A Zene, színház, történelem programsorozat részeként augusztus 3-án 18.00 órától a kávézó teraszán a Pécsi Tudományegyetem Janus Egyetemi Színházának A tékozló fiú című előadását tekinthetik meg az érdeklődők.

A darabról a rendező, Tóth András Ernő így nyilatkozott: „Talán az egyik leghíresebb jézusi példázat kerül elő, melynek kapcsán ma is gondolkodhatunk saját hitünkről, hitetlenségünkről, vallásról, vallásosságunkról. Legfőbb célunk az volt, hogy megnézzük, itt és most mi, a társulat tagjai, erről hogyan gondolkodunk, hogyan tudunk beszélni, beszélgetni róla. Ez alkalmat ad a nézőnek, hogy maga is továbbgondolja a kérdést, lehetőséget ad a további reflexióra. A beszédmódban megjelenik természetesen az is, hogy milyen kép él, élhet általában a fiatalokban hitről, kereszténységről.”

Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria