A Vatikáni Múzeumban idén is Raffaellóra emlékeznek

Kultúra – 2021. április 19., hétfő | 10:38

Raffaello 1520-ban, 37 éves korában halt meg. Ha a világjárvány lehetővé teszi, idén is folytatódnak a reneszánsz mester halálának 500. évfordulója alkalmából szervezett programok – erősítette meg a Vatikáni Múzeum igazgatója, Barbara Jatta. 2021 szeptemberére nemzetközi tanulmányi konferenciát terveznek.

A járvány miatt a Vatikáni Múzeumot többször be kellett zárni a látogatók előtt. Mint korábban hírül adtuk, május 3-tól ismét föl lehet keresni a világ egyik leghíresebb múzeumegyüttesét. Barbara Jatta a Vatican Newsnak beszélt a Raffaello-évfordulóval kapcsolatos idei kezdeményezésekről.

A tavaly áprilisra tervezett Raffaello-konferenciát idén szeptemberben szeretnék megtartani, személyes jelenléttel vagy online – ez majd az aktuális helyzet szerint alakul. Az igazgatónő hozzátette, hogy lesznek még újdonságok, de ezeket egyelőre titokban tartják, később hozzák nyilvánosságra.

A Vatikáni Múzeum falai között a pandémia idején sem állt le a munka. Köszönhető ez annak, hogy a vatikáni dolgozókat beoltották, ezért biztonságban végezhetik feladataikat. Az elmúlt hónapokban tovább fejlesztették a digitális részleget, fontos remekműveket restauráltak, például a negyedik Raffaello-stanzát a Konstantin-freskóval, amit hamarosan lelepleznek a nagyközönség előtt.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria