Adventi jótékonysági koncertet rendeznek a máltai rohamkocsi megújításáért

Kultúra – 2018. december 1., szombat | 13:04

Adventi jótékonysági koncertet rendez a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikája, a Magyar Máltai Lovagok Szövetsége és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Budapesten, a Fő utcai Szent Ferenc sebei-templomban december 5-én, szerdán este 19 órától.

Az adománygyűjtés célja a Máltai Mentőszolgálat, ezen belül is a budapesti sürgősségi ellátásban részt vevő rohamkocsi gyermekellátáshoz szükséges felszerelésének megújítása.

A Semmelweis Egyetem két fiatal orvosa – akik orgonaművészek is egyben –, Tóth-Vajna Gergely és Tóth-Vajna Zsombor nagylelkű felajánlást tettek. Orgonakoncertjük teljes bevételét erre a karitatív célra ajánlották fel. Ács Gabriella énekművésszel közösen többek között Händel, Mozart, Bach és Liszt műveiből csodálatos klasszikus zenei programot állítottak össze.

Az előadásra a belépés ingyenes, lehetőségeihez képest mindenki a helyszínen adhatja le támogatását a megjelölt célra. A koncert mottója egy Assisi Szent Ferenc idézet: „Add, hogy ne engem szeressenek, hanem én szeressek, mert akkor kap az ember, ha ad.”

Forrás és fotó: Magyar Máltai Lovagok Szövetsége

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria