Az Ikeába mentek? Vigyél magaddal hét szentet is!

Kultúra – 2019. szeptember 3., kedd | 20:32

Otthonaink szépítése, jól használhatóságának növelése érdekében kézenfekvő megoldás sokunk számára az Ikeában bevásárolni – azonban a házasságoknak nem szokott jót tenni ez a program. Az szinte már közmondásos, hogy a férjek mennyire rosszul viselik a „tegezős áruházat”.

Ezt az élményt azonban átélték már más katolikus házaspárok is, például az Aleteia sokgyerekes szerzője, akiben felmerült: összegyűjti azokat a szenteket, akiket segítségül hívhatunk az Ikea, más bútoráruházak, illetve bármilyen lakberendezési kérdés, feladat kapcsán.

Szent Mónika – Türelem

Első a sorban a nemrég ünnepelt Szent Mónika, akinek a közbenjárását türelem ügyében kérhetjük. Mónika sok-sok éven át imádkozott fia, Ágoston megtéréséért – így talán nekünk is tud segíteni, amikor órákig keresgéljük a megfelelő darabot, vagy próbálunk megegyezésre jutni a párunkkal.

Szent Márta – Otthonteremtés

Az Újszövetségből ismert nővér az otthonteremtés védőszentje. Jézus barátja volt testvéreivel együtt, s vendégül látták Őt otthonukban. Erejéért, szorgalmáért, józanságáért csodáljuk Mártát – talán nekünk is segíthet jó döntéseket hozni, amikor lakásunkat szeretnénk otthonossá tenni.

Szent József – Szakértelem

Ki más segíthetne jobban az új bútorok összeszerelésében, mint Jézus földi édesapja? Ő, aki ácsként dolgozott, biztos megérti gondjainkat, amikor a ferdén álló bútorlábakkal küzdünk.

Szent Antal – Elveszett szögek és csavarok

Amikor már majdnem kész vagy a konyhabútor összeszerelésével, és rádöbbensz, hogy nem találsz egy létfontosságú zsanért vagy csavart, akkor feltétlenül az elveszett tárgyak szentjéhez, Antalhoz fordulj.

Szent Anna – Boldog házasság

Már az Ikeába indulás előtt is, majd vásárlás közben és után is kérheted Mária édesanyja, Jézus nagymamája segítségét. Mivel a házasság védőszentje, közben tud járni érted, ki tudja esdeni számodra a szükséges nyugalmat, lelki békét.

Szent Máté – Bölcs pénzügyi döntések

Biztos, hogy szükségetek van azokra a párnákra? Kérjétek Szent Máté iránymutatását és segítségét, hogy ne költekezzetek túl. Mint egykori adószedő, vámos, ő a bankárok védőszentje, és hathatós közbenjáró, ha a családi költségvetésről van szó.

Svédországi Szent Brigitta – Hála

Amennyiben tényleg épp az Ikeát választottátok bútoraitok vagy egyéb kellékek beszerzésére, a cég svéd eredetére tekintettel kérhetitek Szent Brigitta közbenjárását is. 14. századi szent édesanya volt, hat gyermeke érte meg a felnőttkort, ő biztosan tisztában van vele, milyen fontos a meghitt, hatékony, vendégfogadásra alkalmas családi otthon.

Forrás: Aleteia.org

Fotó: Pexels.com; Wikimedia Commons

Magyar Kurír
(vn)

Kapcsolódó fotógaléria