Az M5 kulturális csatorna is készül a csíksomlyói pápalátogatásra

Kultúra – 2019. május 29., szerda | 10:31

A közmédia kulturális csatornája több műsorral is segíti a nézőket abban, hogy készülhessenek Ferenc pápa június 1-jei csíksomlyói látogatására.

A pápa – A történelem legbefolyásosabb embere című filmsorozat is egyike azoknak a műsoroknak, melyekkel az M5 kulturális csatorna készül a pápalátogatásra.

A történelmi látogatásról – rövid interjúsorozatokon keresztül – erdélyi értelmiségiek gondolatait ismerhetik meg hétköznap esténként a nézők. Pénteken a tervek szerint Lukács László piarista szerzetessel, Csókay András idegsebésszel és Lázár Kovács Ákos médiakutatóval beszélgetnek a pápalátogatás jelentőségéről az Ez itt a kérdés műsorában. A stúdióvendégek mellett nyilatkozni fog Eperjes Károly, Kellermayer Miklós biofizikus és az a fafaragó művész, Demeter József, aki Böjte Csaba felkérésére készítette el a gyermek Jézus-szobrot, melyet a Szentatyának ajándékoznak.

Szombaton az Ez itt a kérdés extra műsorában láthatják először a Csaba testvérék Rómában című kisfilmet. A 26 perces dokumentumfilm Böjte Csaba testvér és a dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekkórusának római zarándoklatát, a Szentatyával való találkozás pillanatait mutatja be.

A kisfilm mellett egy olyan exkluzív adással is készülnek, melyben Federico Lombardival, a Szentszék egykori szóvivőjével és Érszegi Márk Auréllal, a szentszéki magyar nagykövetség első tanácsosával beszélgetnek a pápalátogatásról.

Szombat este pedig tanúi lehetnek az M5 nézői Ferenc pápa apostoli látogatásának a Járjunk együtt az úton! – Ferenc pápa látogatása Csíksomlyón című műsorban.

május 27., hétfő – május 31., péntek
18:06 A Pápa – A történelem legbefolyásosabb embere
21:00 Pápalátogatás előtt – Erdélyi értelmiségiek

május 31., péntek
21:03 Ez itt a kérdés – A pápalátogatás jelentősége

június 1., szombat
19:30 Ez itt a kérdés extra – Lombardi
20:00 Ez itt a kérdés extra – Csaba testvérék Rómában
21:50 Járjunk együtt az úton! – Ferenc pápa látogatása Csíksomlyón

Forrás: M5

Fotó: Dévai Szent Ferenc Alapítvány

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria