Az Új Város folyóirat megújult formában online jelenik meg

Kultúra – 2020. április 25., szombat | 14:23

A Fokoláre Mozgalom újságja, az Új Város online magazinként folytatja működését. A harmincéves nyomtatott újság mellett már 2011 óta működik a honlapjuk, ami most megújult, modern arculatot kapott és új címre költözött: www.ujvarosonline.hu

Az online magazin az Új Város újság folytatása, mely felváltja a korábbi papír alapú lapot. A honlapon heti 5-6 új cikket jelentetnek meg, melyek az Új Város hagyományát folytatják.

Chiara Lubich, a Fokoláre Mozgalom alapítója így definiálta a küldetésüket: „Ez a lap mindenkihez szól, aki szereti Istent és megvan benne a jó szándék, hogy szolgálja Őt az emberiségben. Szeretnénk bemutatni, mennyi új kezdeményezés van a földön, mely az egység felé mutat, hogy ez mindannyiunk közös kincsévé váljon. Szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy az emberiség egyetlen családdá váljon, hogy minden lélekben fölragyogjon Jézus új parancsolata, lángra gyúljon a szeretet forradalma.”

A Lelkiség, Társadalom, Életmód és Velünk történt rovatokban a mindennapokból merítő, gondolatébresztő és lelki feltöltődést nyújtó írásokat találhat az olvasó. A Könyvek rovat az Új Város kiadói tevékenységét mutatja be, és közel száz kötet meg is vásárolható.

A korábbi nyomtatott lapszámok is hozzáférhetők az online felület archívumában.

Még többet olvashat az Új Városról és történetéről ITT.

Az Új Város Online ingyenes, a költségeket pályázatokból, a fenntartó alapítvány részére juttatott 1 százalékokból és önkéntes adományokból finanszírozzák.

Forrás és fotó: Új Város Online

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria