Bemutatták Esztergomban az „Egyetemisták szakácskönyvét”

Kultúra – 2018. június 29., péntek | 10:42

Június 27-én az esztergomi Laskai Osvát Antikváriumban rendezték meg Zakar András „Egyetemisták szakácskönyve” című kötetének bemutatóját. A megjelenteket Mezei Mária antikvárius köszöntötte, a beszélgetést a könyv szerzőjével Pákozdi István egyetemi lelkész vezette.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A beszélgetés során elmesélték e rendkívüli kis kiadvány történetét, a benne található 101 recept múltját, létrejöttük folyamatát. A Damó István grafikus által illusztrált színes kiadványt helyben meg is lehetett vásárolni.

A könyvbemutató érdekessége volt, hogy Zakar András Mindszenty József hercegprímás egykori – ugyanezen nevet viselő – titkárának az unokaöccse, aki sok személyes, érdekes történetet mesélt nagybátyjáról.

Zakar András pápai kamarás meghurcolt életet élt, hat évet töltött fogházban, később csak kisegítő lelkészként szolgálhatott, ám történelmi-irodalmi munkásságáról több kiadvány is tanúskodik.

Az esztergomi „író–olvasó találkozó” személyes hangú beszélgetéssel ért véget.

A könyv kapható a Budapesti Katolikus Egyetemi és Főiskolai Lelkészségen (Budapest 1117, Magyar Tudósok krt. 1.), valamint a Laskai Osvát Antikváriumban (Esztergom, IV. Béla király u. 6.), ára 1200 Ft.

Forrás: Budapesti Katolikus Egyetemi és Főiskolai Lelkészség

Fotó: Mudrák Attila

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria