Díjat nyert Pozsgai Zsolt Mindszentyről szóló játékfilmje az egyik legnagyobb keresztény filmszemlén

Kultúra – 2023. május 10., szerda | 18:28

A floridai Nemzetközi Keresztény Film- és Zenei Fesztiválon a legjobb külföldi film díját kapta meg Pozsgai Zsolt Szeretlek, Faust című, Mindszenty Józsefről szóló filmje – közölték az alkotók május 9-én az MTI-vel.

Az idén május 3. és 6. között Orlandóban megrendezett fesztivál az egyik legnagyobb keresztény filmes mustra a világon, amelynek célja a keresztény alkotók bemutatkozásának, fejlődésének és kapcsolatteremtésének elősegítése.

A Mindszenty Józsefről szóló Szeretlek, Faust írója és rendezője Pozsgai Zsolt, operatőre Győri Márk, főszereplői Lux Ádám, Kautzky Armand, ifj. Jászai László, Fazekas Andrea, Fazekas Zsuzsa és Tóth Tamás. A producer Sipos József.

Mint a közleményben felidézik, a filmet a budapesti Terror Háza Múzeumban forgatták, kihasználva a múzeum minden szegletét. Eredetileg tévéfilmnek készült, de 2022 végén a rendező nagyjátékfilmmé alakította: új elemeket forgatott, új utómunkát végzett, így állt össze az új változat, amelyet már több nemzetközi fesztiválon díjaztak.

Forrás: MTI

Fotó: Pozsgai Zsolt

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria