Egy bíboros, egy református püspök, egy rabbi és egy agykutató egy asztalnál

Kultúra – 2021. április 17., szombat | 14:02

A címben leírt dolog valóság, egy exkluzív interjú a Kossuth rádióban, amelyet április 18-án, vasárnap 16.30-tól hallgathatunk meg. A beszélgetés apropója a Hit, tudomány, társadalom című kötet, amelyet a szeptemberi budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) titkársága jelentetett meg.

A kötet 52 tanulmányt tartalmaz hazai és nemzetközi szerzőktől a NEK tiszteletére. Többek között természet- és társadalomtudósok, jogászok, teológusok osztották meg rendkívül szerteágazó témákban gondolataikat – például arról, ráció útján bizonyítható-e a végtelen Isten léte, létezik-e híd a szellem és az anyag, a hit és az ész, az immanens és a transzcendens világ között.

A kötet hívószava az Eucharisztia.

A könyv, tartalmi gazdagsága ellenére, egy irányba mutat: a meghallgatás, a megismerés, a párbeszéd, a világunkról, önmagunkról való közös gondolkodás felé, hívők és nem hívők, a legkülönbözőbb vallási és tudományos irányzatok követői között.

A könyv megjelenésének alkalmából április 18-án, vasárnap 16 óra 30 perctől a Kossuth rádió exkluzív beszélgetést sugároz a kötet több szerzőjével. Az adás különlegessége, hogy a beszélgetők – Erdő Péter bíboros, érsek, Balog Zoltán református püspök, Köves Slomó vezető rabbi, valamint Vizi E. Szilveszter agykutató – így négyen eddig még soha nem ültek egy asztalnál.

Forrás: NEK

Fotó: Ambrus Marcsi

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria