Élő kövek – Ingyenes idegenvezetések pünkösdvasárnap a pécsi székesegyházban

Kultúra – 2022. június 3., péntek | 10:45

A pécsi székesegyházban június 5-én, pünkösdvasárnap három időpontban ingyenes idegenvezetést tartanak Élő kövek címmel.

Tudja, hogy mi rejlik a templom szakrális tere, vagy épp a festmények és domborművek időtlen szépsége mögött? Fedezze fel velünk a pécsi székesegyházat! – invitálnak a program szervezői.

A Szent Péter és Pál-bazilikában tartandó interaktív idegenvezetések alkalmával fiatal önkéntesek mutatják be a kereszténység üzenetét a főtemplom művészeti alkotásain keresztül, a kötetlen beszélgetések során pedig a látogatók kérdéseire is válaszolnak.

Az Élő kövek idegenvezetéseken való részvétel díjtalan. A szervezők a tervezhetőség miatt előzetes regisztrációt kérnek, de a vezetésekbe regisztráció nélkül is be lehet kapcsolódni. Találkozó a székesegyház főbejáratánál. Az idegenvezetések tervezett időtartama kb. 55 perc.

Az idegenvezetések időpontja:
június 5., pünkösdvasárnap, 14, 15 és 16 óra.

Az idegenvezetésre regisztrálni ITT lehet.

Az Élő kövek nemzetközi kezdeményezés, melynek célja Jézus Krisztus tanítása és az Egyház üzenetének közvetítése azok számára, akiket megragad a templomok külső és belső szépsége.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria