Emelt szintű magyar érettségi előkészítőt indít a Magyar Katolikus Rádió

Kultúra – 2021. március 10., szerda | 19:20

Március 12-én kezdődik, és péntekenként június 4-ig tart az a rádiós programsorozat, amelynek keretében Mihályi Anikó, a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium tanára, a Katolikus Pedagógiai Intézet magyar nyelv és irodalom tantárgygondozója ad segítséget az emelt szintű magyar érettségire készülő diákoknak.

A Matúra című, tizennégy részes sorozat adásaiban a magyar nyelv és irodalom középszintű anyagában nem szereplő tételek, illetve a kevésbé részletesen tárgyalt életművek elemzése hangzik el.

Az első alkalommal Zrínyi Miklós Szigeti veszedelem című eposzának bemutatását hallgathatják meg az érdeklődők és az érettségire készülő diákok (Műfaji hagyomány és barokk szemlélet Zrínyi Miklós Szigeti veszedelem című eposzában).

A március 19-én adásba kerülő műsorban Bulgakov Mester és Margarita című regényének elemzését március 26-án Csokonai Vitéz Mihály dalköltészetének ismertetése és bemutatása követi majd.

A felkészítő sorozatban bemutatandó művek között szerepel továbbá Németh László Iszony című regénye, Kós Károly Varju nemzetség című krónikás regénye, Lázár Ervin Csillagmajor című elbeszélésciklusa, Henrik Ibsen Nóra című drámája, illetve Kosztolányi Dezső Pacsirta című regénye.

Az előadásokat minden héten pénteken délelőtt 9 óra 4 perckor, illetve ugyanaznap 20.30-kor lehet meghallgatni, valamint a Magyar Katolikus Rádió honlapján, ahol minden műsor podcast formában is elérhetővé válik.

Forrás: Mihályi Anikó/Magyar Katolikus Rádió/Győri Egyházmegye

Fotó: Pixabay

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria