Hollai Antal halálának 10. évfordulója – Szentmisében emlékeznek és új kötetet mutatnak be

Kultúra – 2024. július 7., vasárnap | 15:00

Július 29-én, hétfőn este 6 órakor szentmisén emlékeznek Hollai Antal pápai káplán, címzetes apát, egykori esztergomi spirituális, plébános halálának 10. évfordulójára a budapest-felsőkrisztinavárosi Keresztelő Szent János-templomban. A szentmise után mutatják be a Minden napra egy gondolat címmel megjelenő új kötetet.

A könyv Hollai Antal gondolatainak válogatását tárja az olvasó elé elmélkedésként az év minden napjára. A Szent István Társulat kiadásában megjelenő kötetbe azok az értékes szövegrészek is bekerültek, amelyeknek korábban nem jutott hely az Antal atya halálát követően kiadott, homíliáiból, bibliaórás beszédeiből, írásaiból és lelkigyakorlataiból szerkesztett eddigi három – A csend hangja (2015), Szemlélni és befogadni (2017) és Lelkigyakorlatok (2019) – könyvben. 

Minden napra egy gondolat szerkesztőinek az volt a célja, hogy olyan breviárium kerüljön az olvasóhoz, amely útitárs lehet a mindennapokban: meghívó imádságra, továbbgondolásra szánt elmélkedés, vigasztaló szó, megerősítő üzenet, napindító bátorítás. Az új kötetben rövid gondolatok szerepelnek minden napra, segítve, hogy a hétköznapokban is könnyedén és egyszerűen lehessen olvasni Antal atya mély és eredeti gondolatait. A kötet a naptári évet veszi alapul a liturgikus időszakok figyelembevételével.

A Minden napra egy gondolat című kötet bemutatója Antal atya halálának 10. évfordulóján, július 29-én, hétfőn este 6-kor lesz egykori szolgálati helyén. A budapest–felsőkrisztinavárosi Keresztelő Szent János-plébániatemplomban (1124 Budapest, Apor Vilmos tér 9.) szentmisén adnak hálát életéért és papi szolgálatáért, majd közvetlenül a mise után a templom melletti közösségi házban kerül sor a könyvbemutatóra, ahol kedvezményes áron megvásárolható lesz az új kötet. Ezt követően mindenkit szeretettel várnak agapéra.

A templom tömegközlekedéssel legkönnyebben az 59-es villamossal érhető el a Széll Kálmán térről, de a 102-es, 105-ös, 110-es és 112-es autóbusz is megáll a téren.

Az emlékmisére és könyvbemutatóra Hollai Antal egykori tanítványait, barátait és minden tisztelőjét szeretettel hívják és várják.

Forrás és fotó: Mihályi György, a kötet szerkesztője

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria