Húsvéttól lovári nyelven is elérhető lesz a Punya digitális képregény

Kultúra – 2022. április 14., csütörtök | 15:45

Másfél évvel ezelőtt, 2020 októberében jelent meg az esztergomi Keresztény Múzeum gondozásában Versegi Beáta Mária Punya című könyve. A szerző a Nyolc Boldogság Közösség tagja. A kötethez Ráczné Kalányos Gyöngyi roma festőművész készített színes illusztrációkat. A történet egy Jézus korában élő cigány családról szól, akik találkoznak Krisztussal.

A könyv nagy sikert aratott az olvasók körében, az esztergomi Keresztény Múzeumban időszakos tárlat nyílt belőle, a pécsi Dóm Kőtárban rendezett kiállításon pedig drámapedagógiai foglalkozás keretében tekinthették meg a gyerekek a gyönyörű képeket, ismerkedhettek meg a történettel.

A könyvből digitális képregény is készült, mely a www.punya.hu-n tekinthető meg, a magyar mellett angol, francia, német és spanyol nyelven.

Most pedig elkészült a lovári verziója is, amelyet Lakatos Péter görögkatolikus lelkész, országos cigánypasztorációs referens, a Nyelvtudományi Kutatóközpont munkatársa, PhD-fokozatú nyelvész készített el. Ez kuriózumnak számít, mert tudomásunk szerint az első lovári nyelvű digitális képregény.

A Punya című könyvből készült digitális képregény húsvéttól lesz elérhető lovári nyelven a szélesebb olvasóközönség számára.

A tervek szerint pünkösdig megjelenik a Punya digitális képregényének beás nyelvű változata is.

A kiadványt a Nyolc Boldogság Közösség gondozza, felhasználva az Abagil Kft. technikai segítségét.

Szerző: Bodnár Dániel

Fotó: Versegi Beáta Mária

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria