Ismét a szeged-alsóvárosi ferences kolostorban rendezik meg a Tisacra Összművészeti Minifesztivált

Kultúra – 2018. július 2., hétfő | 10:00

Az irodalom, a színház, az ipar- és képzőművészet, valamint a zene szerepel a Tisacra Összművészeti Minifesztivál programjában, melynek második alkalommal ad otthon a szeged-alsóvárosi ferences kolostor.

Bene Zoltán, a szervező Areión Kulturális Egyesület elnöke június 18-án a rendezvényt bemutató sajtótájékoztatón elmondta: a fesztivál központi gondolata a szakralitás, így helyszínül az alsóvárosi ferences templomot és kolostort választották. A ferences szellemiséghez illeszkedve valamennyi program – melyeknek a rendház belső udvara, a quadrum ad helyet – ingyenes.

Kaj Ádám, a Tisacra művészeti vezetője kifejtette, hogy a július 6-án kezdődő fesztivál három napja egy-egy hívószó – költészet, mitológia, rítus – köré csoportosul.

A program Nagy Zsolt ikonkiállításának megnyitójával kezdődik; majd Vörös István költő, író magyar irodalom órákról ismert versek átiratait összegyűjtő, Szilágyi Örzsébet e-mailjét megírta című, Lackfi Jánossal közös könyvének bemutatójával folytatódik.

Este a szegedi Huckleberry Guys koncertezik, ezt követően Magyarország legfiatalabb teátruma, a 2017-ben alapított esztergomi Babits Mihály Kamaraszínház premierjét láthatja a közönség – Balassi Bálint Szép Magyar Komédia című műve alapján készült előadásukkal szerepelnek a fesztiválon.

Július 7-én nyílik a Szegedi Szépmíves Céh kiállítása. Bemutatják a városhoz kötődő írók, költők előző évi műveiből válogató Szegedi Horizont 2018 című antológiát. Bányai Noémi, Kaszab Tamás és Olasz Csaba tolmácsolásában musical- és operettslágerek csendülnek fel. Késő este az algyői Móra Ferenc Népszínház Örkény István Tóték című darabját mutatja be.

A fesztivál zárónapján irodalmi és kulturális lapok – a Pannon Tükör, A Vörös Postakocsi Műhely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szemle, a FÉLonline, a Tiszatáj, a Szeged várostörténeti és kulturális folyóirat – alkotóinak részvételével szerveznek műhelytalálkozót. Az Esztergomból érkező Sic Transit Folk Műhely népdalok rockfeldolgozásait játssza koncertjén; majd a szegedi Liget Társulat a három éve sikerrel játszott Godspell című musical új, rendezői változatával áll színpadra.

Forrás: MTI

Fotó: Tisacra Összművészeti Minifesztivál/Facebook

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria