Képzés indul Szombathelyen egyházi zenei szolgálatot végzők számára

Kultúra – 2018. szeptember 24., hétfő | 10:58

A Martineum Felnőttképző Akadémia szervezésében „Dávid sátra” elnevezéssel képzés indul azok számára, akik zenével, illetve énekkel szolgálnak vagy szeretnének szolgálni keresztény alkalmakon: dicsőítésen, imaórán, gitáros misén és más liturgikus eseményeken.

Elsősorban azok jelentkezését várják, akik rendelkeznek már valamilyen zenei ismerettel, hangszeres tudással és/vagy jó énekhanggal, és szeretnék ezt Isten dicsőségére használni. Egyaránt várják azokat, akik már zenélnek, énekelnek valamilyen keresztény közösségben és azokat is, akik még csak ezután szeretnének ezzel foglalkozni. A képzés katolikus szervezésű, de ökumenikusan nyitott; más felekezetű jelentkezőket is örömmel fogadnak.

A résztvevők az elméleti ismereteket közös előadásokon szerzik meg, a gyakorlati képzés pedig egyénileg, kiscsoportban, valamint különböző zenei szolgálatokba (pl. dicsőítés, gitáros mise) való bekapcsolódás során zajlik majd.

A képzés 2018 októberétől 2019 májusáig tart. Az előadások csütörtök esténként 18 órakor kezdődnek a Martineumban, a gyakorlati foglalkozások időpontjait és beosztását pedig a résztvevőkkel egyeztetve alakítják ki.

Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 25., kedd.

Elbeszélgetések időpontja: 2018. szeptember 27., csütörtök 18–20 óra között és szeptember 29., szombat 10–12 óra között.

Az első előadás: 2018. október 4., csütörtök.

Helyszín: Martineum Felnőttképző Akadémia, Szombathely, Karmelita utca 1. (a Kálvária-templom mögött; megközelíthető a Középhegyi útról)

A részvétel ingyenes, alsó korhatár: 16 év.

Érdeklődni lehet a davidsatrakepzes@gmail.com e-mail-címen.

További információ a Dávid sátra képzés honlapján olvasható. A jelentkezési lap elérhető a Jelentkezés menüpontban.

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye; davidsatra.oldalunk.hu

Fotó: davidsatra.oldalunk.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria