Komolyzenei talkshow-koncert a budapesti Akváriumban Hardi Richárd missziós szemész szakorvossal

Kultúra – 2022. június 17., péntek | 16:59

A Zene Show-ja címmel június 18-án 20 órai kezdettel koncerttel egybekötött beszélgetésre kerül sor a budapesti Akvárium Klub Nagy Halljában. A rendhagyó alkalom házigazdája Seidl Dénes, beszélgetőpartnere Hardi Richárd szemész szakorvos, a közreműködő MÁV Szimfonikus Zenekart pedig Dénes-Worowski Marcell vezényli.

Két fiatal zenepedagógus, zenész azon munkálkodik, hogy a komolyzenét közelebb hozza a közönséghez. Létrehoztak egy olyan koncertsorozatot, a Zene Show-ját, amelynek vendégei olyan hírességek, akikkel különböző érdekes témákról beszélgetnek, és keresik meg közösen a zenéhez kötődő viszonyukat.

Idei utolsó vendégük Hardi Richárd szemész szakorvos lesz, aki évek óta él Afrikában, ahol missziós szolgálatot teljesít. Az est folyamán a beszélgetőpartnerek a kulturális és egészségügyi misszió párhuzamait keresik, a közönség pedig közben bepillantást nyerhet a látás és fényérzékelés pszichológiájába, megismerheti az afrikai viszonyokat, és nem utolsósorban megrendítő történeteket hallhat majd. 

A rendezvényen közreműködik a MÁV Szimfonikus Zenekar, a felcsendülő darabok a beszélgetés szerves részét képezik. Az orvosláshoz, missziós munkához és Hardi Richárdhoz kötődő műveket egy előzetes kreatív folyamat során választották ki.

Kapunyitás 19 órakor, a koncert 20 órakor kezdődik.

A jegyvásárlási lehetőség és további információk IDE kattintva érhetők el.

Forrás és fotó: ZeneMűvek

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria