Már burgenlandi plébániai anyakönyvek is kutathatók az interneten

Kultúra – 2020. január 14., kedd | 16:56

A Győri Egyházmegyei Levéltár munkatársai 2019. december 23-tól elérhetővé tették a Kismartoni Egyházmegye anyakönyveinek egy részét, 61 burgenlandi plébánia anyakönyveit.

A Kismartoni Egyházmegyei Levéltárral folytatott együttműködés keretében adódott ez a lehetőség, amelyről ITT számolt be Vajk Ádám, a Győri Egyházmegyei Levéltár igazgatója.

A Matriken.at oldalon a szolgáltatás egyelőre tesztüzemben és csak német nyelven, egyszerű regisztrációval érhető el, de már az első hetekben százakat vonzott. A rendszeren az első javítások már megtörténtek. A tesztüzem 2020. március 31-ig tart, azután a tervek szerint a regisztráció előfizetést igényel majd.

További tartalmakkal várhatóan negyedévente bővül a szolgáltatás, amelynek végső célja – hasonlóan a Matricula.hu oldalhoz, ahol a Győri Egyházmegye, valamint más magyar egyházmegyék és főegyházmegyék iratanyagai érhetők el – nemcsak a családkutatások, hanem hely-, egyház- és köztörténeti kutatások kiszolgálása is – tájékoztatott a Győri Egyházmegyei Levéltár igazgatója.

Forrás: Győri Egyházmegyei Levéltár

Fotó: Matriken.at

Kapcsolódó fotógaléria