Megjelent az Új Ember 2022. augusztus 7-i száma

Kultúra – 2022. augusztus 3., szerda | 19:20

Az Új Ember idei harminckettedik számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

„Gazdagodjunk szüntelenül Istenben!” – üzenik mindannyiunknak a kapucinusok, akik húszévnyi kényszerű szünet után visszatértek ősi máriabesnyői kolostorukba. Az ünnepi alkalomból Virth József OFMCap, gödöllő-máriabesnyői plébános mutatott be koncelebrált szentmisét július 31-én délelőtt a máriabesnyői Nagyboldogasszony-bazilikában, melyet megtöltöttek a hívek és a zarándokok.

A Szeretetláng magyar eredetű katolikus lelkiségi világmozgalom, amely az Egyház tanítását vallva igyekszik megvalósítani a Szeretetláng Lelki Naplóban rögzített tanításokat. A napló Kindelmann Károlyné Szántó Erzsébet 1961 és 1983 között Jézustól és Szűz Máriától kapott magánkinyilatkoztatásait tartalmazza. Kindelmann Győzővel, Erzsébet asszony unokájával, a Szeretetláng Mozgalom nemzetközi koordinátorával készítettünk interjút.

Július 20-án ünnepelte kilencvenedik születésnapját a texasi Dallasban Lelóczky Gyula ciszterci atya. A Vatikáni Rádió munkatársa arra kérte, tekintsen vissza életére. Az ünnepelt írásba foglalta életútját, az Új Ember legújabb számában ezt is olvashatják.

A lap 5. oldalán a Pázmány Péter Katolikus Egyetem híreit adjuk közre: a bölcsészkar esztergomi diplomaátadó ünnepségéről és a felvételi eredményekről számolunk be. A Nyolc Boldogság Katolikus Közösség a Betánia Napok elnevezésű hosszú hétvégére várta a közösségi tagokat és az érdeklődőket július 29. és 31. között a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskolán. Az eseményről a 8. oldalon olvashatnak.

Nemrég jelent meg a „Teljes időt átfogó” piarista iskola című kiadvány, amely a rend fenntartásában működő oktatási intézmények igazgatóit is megújulásra ösztönzi. A dokumentum a diákok nevelésének minél teljesebb és hatékonyabb programját fogalmazza meg az eredeti kalazanciusi karizma és a jelen kihívásai tükrében. Ennek kapcsán Zsódi Viktorral, a mosonmagyaróvári Piarista Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda igazgatójával beszélgettünk.

A Mértékadó kulturális mellékletünkben a Nemzeti Galéria art deco plakátkiállítása mellett a nemrég szentté avatott Charles de Foucauld-ról, Assisi Szent Ferenc legendáskönyvének fordításáról, valamint a Felnőttem, csacsacsa című filmről olvashatnak.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria