Megjelent az Új Ember december 10-i száma

Kultúra – 2017. december 8., péntek | 9:03

Az Új Ember ez évi ötvenedik számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

Az Új Ember december 10-i számának címlapján kezdődik Böjte Csabával készített interjúnk. A Kairóból hazatért ferences szerzetes a félelemről, a gonoszságról és a szeretet hatalmáról beszélgettünk. Hírt adunk a kelet-közép-európai püspöki konferenciák összefogásáról is, amely a libanoni karitász megsegítésére irányul. A püspöki konferenciák képviselői december 4-én egy négyszázötvenezer euró értékű támogatásról szóló dokumentumot írtak alá.

Riportot közlünk a huszonöt éves szentedrei Szent András iskola és óvoda jubileumi ünnepségéről, ahol Erdő Péter bíboros, prímás köszöntötte a gyerekeket és nevelőiket.

A 2. oldalon folytatódik Ferenc pápa katekézise a szentmiséről, és összefoglalót közlünk a Szentatya délkelet-ázsiai útjáról.

A 3. oldalon folytatódik a Libanoni Karitász támogatásáról és a szentendrei Szent András iskola és óvoda ünnepéről szóló beszámolónk.

Tanítás és Lélek rovatunkban advent második vasárnapjához kapcsolódó liturgikus és biblikus írásaink olvashatóak.

Az 5. oldalon tudósítást közlünk a megújuló győri székesegyházról, amelyet Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke áldott meg.

Egyház rovatunkban a 6. oldalon hírt adunk a váci Cecília-hangversenyről, Brenner János szombathelyi emléktáblájának megáldásáról, a Guadalupei Szűz Mária budapesti ünnepéről.

Megemlékezünk XVI. Benedek pápa Spe Salvi kezdetű, a reményről szóló enciklikájáról, és ismertetjük Magyar Máltai Szeretetszolgálat adventi segély-programjait.

Család rovatunkban írunk a Magyar Kurír Új Ember Kiadványok sorozatában megjelent Gyermekáldás természetesen című könyv bemutatójáról, amelyen Veres András püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke méltatta a gyermekáldásra váró házaspárok számára készült interjúkötetet a budapesti Szent István-bazilika Mária Termében. E témához kapcsolódik tudósításunk az Országos Lelkipásztori Intézet bioetikai konferenciájáról.

Lapunk 9. oldalán olvashatják a Böjte Csaba ferences szerzetessel készült interjúnkat.

A 11. oldalon riportot közlünk a jubileumi évét ünneplő piarista rend patrocíniumáról, amelynek alkalmából Kalazanci Szent Józsefre, a rend alapítójára emlékeztek a megjelent tanárok, diákok.

Ezen az oldalon adunk hírt Konkoly István nyugalmazott szombathelyi püspök temetéséről.

Mozaik rovatunkban arról adunk hírt, hogy Szent László falfestményt tártak fel egy erdélyi evangélikus templomban, illetve arról, hogy a Piarista bor cím idei nyertese egy villányi syrah bor lett.

Mértékadó kulturális mellékletünkben Baktay Ervin Kelet-kutató és India-szakértőnek az 1920-as évekből származó naplószerű feljegyzéseit, cikkeit tartalmazó, Keleti levelek című kötetet mutatja be Pallós Tamás.

Mészáros Ákos pedig a Nemzeti Galéria 1960-as évek művészetét bemutató kiállításán kalauzolja végig az olvasókat. Petrőczi Éva személyes hangú reflexiókat közöl a Rózsavölgyi Szalonban előadott Szép Ernő válogatott szerelmei című színházi produkcióról. Paksa Balázs a Nézőtér rovatba a Rögtönzött szerelem című filmről írt kritikát, Bodnár Dániel pedig a Nincs kegyelem című DVD-t ismerteti. Ez utóbbi alkotás az 1956-os salgótarjáni sortűz történetét dolgozza fel.

Schmidt Egon természetrajzi rovatában ezúttal a Kiskunság élővilágát mutatja be.

Olvassa, ajánlja, terjessze Magyarország katolikus hetilapját! Az Új Ember elérhető és megvásárolható a templomokban, az újságárusoknál és a Digitalstandon.

Forrás és fotó: Új Ember

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria