Megjelent a Vigilia áprilisi száma

Kultúra – 2020. április 5., vasárnap | 16:00

A Vigilia ez évi negyedik számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

A Vigilia húsvéti számának élén Szent Ágoston 173., az elhunytak miatti szomorúságról szóló beszédét közli Heidl György fordításában. Utána Puskás Attila: El nem múló ünnep és Kondor Péter: Megismerés az engedelmesség által című meditációját olvashatjuk.

Az örök élet című tematikus összeállításban Szatmári Györgyi: „Hogy életük legyen…” Az örök élet fogalma a negyedik evangéliumban, D. Tóth Judit: Nüsszai Szent Gergely az örök életről és Czakó István: A halhatatlanság metafizikája: problématörténeti közelítések című tanulmányai szerepelnek.

A folyóirat szépirodalmi részében Hankovszky Tamás: „…mielőtt asztalhoz ülnénk”. Az üdvösség Pilinszky János költészetében című tanulmánya, Jász Attila: Böjtnapló. Meditációs kísérletek című esszéje mellett Takács Zsuzsa, Vörös István, Győri László, Fátyol Zoltán és Lukács Flóra versei kaptak helyet.

A Vigilia beszélgetése rovatba Lázár Kovács Ákos készített interjút Muszbek Katalinnal, a Magyar Hospice Alapítvány orvos igazgatójával. A Mai meditációk rovat Bíró László: Négyszemközt az Igazsággal, a Szép/Művészet pedig Kovalovszky Márta: „Kell lássék, hogy szőve van”. Ferenczy Noémi-kiállítás a szentendrei Ferenczy Károly Múzeumban című írását közli.

A Kritika rovatban Deák Viktória Hedvig elemzi XVI. Benedek pápa: Végidő. A halál és örök élet kérdései című könyvét. A Szemle rovatban Manfred Lütz: A botrányok botránya. A kereszténység titkos története, Keresztesi József: Inverz Ophelia, G. István László: Földabrosz, Vörös István: A szabadság első éjszakája és Rácsok Gabriella: A film mint missziói eszköz korunk változó vallásosságának kontextusában című könyvéről találunk recenziókat.

A Vigilia megújult honlapján részletek olvashatók a legújabb szám néhány írásából.

Vigilia Szerkesztőség / Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria