Megnyílt Petrás Mária és lánya, Alina adventi kiállítása

Kultúra – 2018. november 24., szombat | 12:55

A karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódva november 20-án megnyílt Petrás Mária keramikus és lánya, Alina adventi kiállítása az Erdély Művészetéért Alapítvány VármegyE-Galériájában Budapesten.

A kiállítás megnyitóján mondott beszédében Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere úgy fogalmazott: a keresztény hit már több mint ezer éve identitásunk egyik legfontosabb eleme, amelyre minden időben szükség van. Hozzátette: a népművész és lánya alkotásain keresztül kívánja felhívni a figyelmet a keresztény hit fontosságára. „Máriát régóta ismerem, ott vannak az alkotásai a lakásomban. Mikor nehéz helyzetben voltam az elmúlt évtizedekben, mindig ezekre tekintettem, és a lelkem megnyugodott” mondta a miniszter és biztatta az alkotókat további műalkotások létrehozására.

„Névtelen szentek között nőttem fel, akik a sereg gyermekükkel körülvéve tudtak énekelve szőni, fonni, gyönyörűen hímezni, varázslatossá tenni azt a nehéz világot. Az ő képüket szeretném példaként a világ elé tárni” – olvashatók Petrás Mária szavai a kiállítás ajánlójában.

A tárlat december 21-ig tekinthető meg.

Forrás: MTI

Fotó: MTI/Soós Lajos

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria