Megújult a Studia Theologica Transsylvaniensia folyóirat

Kultúra – 2021. szeptember 28., kedd | 16:40

Az egyetlen magyar nyelvű római katolikus teológiai folyóirat Erdélyben, a Studia Theologica Transsylvaniensia megújult szerkesztőbizottsággal és nemzetközi tanácsadó testülettel folytatja munkáját, Diósi Dávid főszerkesztő és Bodor Attila társult szerkesztő irányításával.

A Gyulafehérvári Papnevelő Intézet és a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Római Katolikus Teológia Karának (Pasztorálteológiai Intézet) évente kétszer megjelenő tudományos kiadványát Kerekes László gyulafehérvári segédpüspök és Marton József teológus, egyetemi tanár alapította 2000-ben.

A periodika lehetőséget biztosít a teológia területén elért kutatási eredmények közlésére, valamint a vele határos tudományterületekkel folytatott interdiszciplináris párbeszédre.

A Studia Theologica Transsylvaniensiához benyújtott tanulmányokat a szerzőtől független, az adott területen járatos szakértő bírálja el, anonimitást biztosítva mind a szerző, mind pedig a szakmai bíráló számára, ezzel is növelve a folyóirat nemzetközi elismertségét és tudományos megítélését. A kiadvány lehetőséget biztosít arra, hogy fiatal kutatók a folyóirat Műhely rovatában közölhessék magas színvonalú kutatási eredményeiket. A Forrás rovatban az erdélyi egyháztörténelmet érintő, eddig kiadatlan történelmi dokumentumok látnak napvilágot, elősegítve a további kutatásokat.

A folyóirat honlapján az olvasók és a szerzők további információkat szerezhetnek a publikálás folyamatáról, illetve az etikai és szakmai feltételekről. A megjelenő tanulmányok digitális azonosítót, úgynevezett DOI-számot is kapnak, amely megkönnyíti az elektronikus adatbázisokban való elérhetőséget.

A Studia Theologica Transsylvaniensia 2008-tól megjelenő számai ingyenes regisztráció után a CEEOL (Central and Eastern European Online Library) nemzetközi adatbázisában szabad hozzáféréssel online is olvashatók.

Forrás és fotó: stthtr.com

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria