Nyáresti koncertek a veszprémi érseki palotában

Kultúra – 2020. július 2., csütörtök | 11:18

Udvardy György érsek felkérésére a Filharmónia Magyarország 2020 nyarától zenei programokkal tölti meg az érseki palota dísztermét. A Filharmónia Magyarország és a Veszprémi Főegyházmegye nyáresti Palota Koncertekkel indítja az együttműködését. Erről sajtótájékoztató keretében írt alá megállapodást június 26-án a főpásztor és Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország ügyvezetője.

A liturgikus terek kiemelkedő hangszere, az orgona is középpontba kerül idén augusztusban Veszprémben. Az együttműködésnek köszönhetően OrgonaPont hangversenynek és az Orgonák Éjszakája programnak is helyet ad az főegyházmegye.

Július 16-án a Harmónia Vonósötös, Kuti Ágnes szoprán énekesnő és Bognár Szabolcs bariton énekművész közös, Száguldás, Mozart, Szerelem című hangversenyével indul az új programsorozat, a Palota Koncertek.

Augusztus 7-én egy igazi örömzenélésre hívja a közönséget Bágyi Balázs, Balásy Szabolcs és Horváth Krisztián. Dob, zongora és basszusgitár segítségével bemutatják: Ilyen a jazz!

Nyár végén augusztus 21-én pedig egy Táncpárbajnak lehet részese a közönség. A párbaj egyik szereplője Kéméndi Tamás harmonikaművész, a „ring másik oldalán” pedig a 5 Spirit Fúvósötös áll.

Jegyek vásárolhatók online a www.jegymester.hu oldalon, illetve a helyszínen. Diákok és nyugdíjasok számára 10 százalék kedvezményt, a Filharmónia Magyarország bérleteseinek 20 százalék kedvezményt biztosítanak.

A Palota Koncertekről további információt találnak a Filharmónia Magyarország honlapján.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria