Nyereményátadással zárult a pécsi püspökségen a Múzeumok Éjszakája

Kultúra – 2017. június 29., csütörtök | 17:59

Több mint félezer látogató volt kíváncsi a pécsi püspökség kincseire a június 24-i rendezvényen.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A pécsi püspökség idén is csatlakozott a múzeumok éjszakáján az országos rendezvényhez. A szervezők a püspökség helyszíneit összekötő, az ott fellelhető értékeket élményszerűen bemutató játékkal készültek. A látogatóknak négy elrejtett kelyhet kellett megkeresni, amelyek az Énekek énekében olvasható idézet, „A szeretet mindennél drágább kincs” egy-egy szavát tartalmazták. A feladvány megfejtéséhez a KincsTárba, a székesegyház tornyába és altemplomába, valamint a Magtár épületét a püspöki palotával összekötő föld alatti folyosóra kellett ellátogatni. A Püspöki KincsTárban nem csak idegenvezetések zajlottak, az épület alsó szintjén a gyerekeket várták különböző játékok: óriáspuzzle, 3D-kirakó, múzeumpedagógiai foglalkozások.

A bazilika zenei igazgatója, Kovács Szilárd orgonaművész rövid koncerteket adott, a püspöki picében pedig szervezett borkóstolón mutatták be a püspökség címeres borait.

A játékban részt vevők összesen 180 helyes megfejtést dobtak be a közelmúltban nyílt Magtár Kávézóban elhelyezett kincsesládába. A megfejtők közül június 26-án, hétfőn Udvardy György főpásztor sorsolta ki az öt nyertest, akik püspökségi termékekből összeállított ajándékcsomagot kapnak. A szerencsés nyertesek: Bárány Róbert, Tillai Máté, Patczai Rozi, Csoboth Attila és Fülöp Marcell.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Fotó: Loósz Róbert/Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria