Plácido Domingo és fia együtt lép színpadra a szegedi Szent Gellért Fórum nyitókoncertjén

Kultúra – 2019. augusztus 6., kedd | 11:35

Plácido Domingo spanyol sztártenor és fia lép fel a Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásában lévő szegedi Szent Gellért Fórum ifjúsági és sportcentrum nyitókoncertjén augusztus 28-án. Apa és fia első alkalommal lép együtt színpadra Magyarországon. A rendezvényre koncertvonatokat is indítanak.

A 2017-ben New Yorkban alapított Plácido Domingo Classics nemzetközi fesztivál rendezési jogát az első évben Magyarország kapta meg. A rendezvénysorozatot 2019-ben a Szeged-Csanádi Egyházmegye meghívására és produkciós partnerségével Szeged városában rendezik meg; házigazdája Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök.

A Szent Gellért Fórum Magyarország első egyházi fenntartású ifjúsági és sportcentruma. Nyitókoncertje a Plácido Domingo Classics fesztivál kiemelt eseményeként valósul meg.

A mexikói születésű ifjabb Plácido Domingo zeneszerzőként többek között Michael Bolton, Sarah Brightman és Diana Ross számára írt dalokat. Annak ellenére, hogy gyerekkorában számos operában szerepelt, bevallása szerint nem igazán akart operaénekes lenni. Zenei tanulmányai mellett az éneklés technikáját ösztönösen, szüleit figyelve sajátította el, és az elmúlt években a latin zene előadójaként világszerte nagy sikerrel lépett színpadra – olvasható az MTI-hez augusztus 3-án eljuttatott tájékoztatóban.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye nagyszabású ünnepi estjén napjaink egyik legkeresettebb szoprándívája, a Puerto Ricó-i születésű Ana María Martínez lesz Plácido Domingo partnere.

Az augusztus 28-i eseményre a rendezvény napján Budapestről és Kecskemétről koncertvonatot indítanak.

* * *

A szegedi Plácido Domingo Classics premiereseményét, a Nyáresti Broadway musicalestet augusztus 24-én tartják a Szegedi Nemzeti Színházban. Fellép többek között New York sztárbaritonja, a Metropolitan Opera Grammy-díjas énekese, Edward Parks is. A fesztivált az új operasztár nemzedéket felvonultató The Voices! koncert zárja augusztus 31-én. További részletek a www.pdclassics.org oldalon olvashatók.

Forrás: MTI; Pdclassics.org

Fotó: Wikimedia Commons

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria