Püspökkenyér a püspöktől

Kultúra – 2019. november 27., szerda | 20:33

Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita a konyhában is otthonosan mozog. Tavaly decemberben az eucharisztiához használt kovászos kenyeret, proszforát készített a budapesti Központi Papnevelő Intézet növendékeivel, idén októberben a Püspökkenyér századik adásának alkalmából ragadott fakanalat, hogy elkészítse az ökumenikus tévéműsor „címadóját”.

Kocsis Fülöp érsek és Beer Miklós nyugalmazott váci megyéspüspök Fabiny Tamás evangélikus püspök állandó beszélgetőpartnerei a Magyar Televízió M5-ös kulturális csatornáján sugárzott Püspökkenyér című műsorban. A négyhetente adásba kerülő ökumenikus beszélgetőműsor október 27-én érkezett századik adásához, melyet címéhez híven püspökkenyérrel kívántak „felköszönteni” az egyházi vezetők.

De honnan szereznek püspökkenyeret? A kérdésre Kocsis Fülöp adta meg a választ, vállalva, hogy elkészíti az ünnepi csemegét.  

„A konyhatitkok nagyon fontosak – vezeti be a Görögkatolikus Médiaközpont által megörökített alkotómunkát Kocsis Fülöp érsek. – Van egy óriási konyhatitkom: nekem általában szokott sikerülni az, amit csinálok a konyhában. Egyrészt, ami sikerül, azt megeszem, és mondom: »hú, de jól sikerült« – ám nem minden vendég mondja, hogy finom… De nem ez a titok, hanem az, hogy a legjobb gazdaasszonyhoz szoktam fordulni segítségért.”

De hogy ki is a legjobb gazdaasszony, és mi sült ki az est végén? A Görögkatolikus Médiaközpont videójából kiderül, mely ITT tekinthető meg.

Forrás, fotó és videó: Görögkatolikus Médiaközpont Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria