Száz éve avatták szentté Alacoque Szent Margitot, a Jézus Szíve-tisztelet apostolát

Kultúra – 2020. május 13., szerda | 18:27

Alacoque Szent Margit Máriát éppen száz éve, 1920. május 13-án avatta szentté XV. Benedek pápa. Paray-le-Monialban a vizitációs apácák között élt, és Jézus Szent Szíve tiszteletének elkötelezett terjesztője volt.

Novíciaként 1673-ban különös látomást látott. A szentségimádás alatt Jézus szólt hozzá, és feltárta előtte Szent Szívének és az emberek iránt érzett szeretetének a titkát. Beszélt az abban égő szeretetről, amit az emberek nem akarnak befogadni, viszonozni, és Alacoque Margit Márián keresztül hívott mindenkit, hogy ismerjük meg jobban Őt.

A paray-i jelenés egyike annak az Egyház által elfogadott három magánkinyilatkoztatásnak, amelyben Jézus megjelent, és aminek emlékére liturgikus ünnepet vezettek be.

Paray-le-Monial Franciaország második leglátogatottabb zarándokhelye, nyaranta a francia Emmánuel Közösség ott tartja a nyári táborait.

Alacoque Szent Margit Mária emléknapja október 16.
A szent életéről bővebben ITT olvashatnak.

* * *

Kérünk, Istenünk, áraszd reánk azt a lelkületet, amellyel Alacoque Szent Margit Máriát megajándékoztad, hogy Krisztus mindennél nagyobb szeretetét megismerjük, és örvendezzünk isteni életében való részesedésünknek! Aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.

Forrás és fotó: Emmáneul Közösség Magyarország

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria