Szegénység és szolidaritás – Ünnepi műsorrenddel készül a Mária Rádió

Kultúra – 2017. december 19., kedd | 18:21

A fizikai és lelki nélkülözéssel s mindezek orvoslásával foglalkoznak a Mária Rádió karácsonyi műsorai.

Már az ünnepek előtt megszólalnak a Mária Rádió műsorában többek között a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Szeretet Misszionáriusai, a Boldog Ceferino Intézet, az Ökumenikus Segélyszervezet, a Szent Egyed közösség, a Ferences Szegénygondozó Nővérek, a Katolikus Karitász munkatársai. A velük készített interjúkból kiderül, milyen válaszokat adnak a mélyszegénységben vagy a lelki nélkülözésben élő emberek problémáira, valamint bemutatják kezdeményezéseiket. Albert Fruzsina szociológus, valamint Botos Katalin közgazdász, orvosok és pedagógusok egyaránt kifejtik meglátásaikat a szegénység elleni küzdelem társadalmi vonatkozásairól.

Ádám és Éva ünnepén, december 24-én Böjte Csaba ferences szerzetes készíti fel a hallgatókat Krisztus születésének ünnepére. A Szent István-bazilikából közvetített éjféli szentmise előtt – melyet Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek mutat be – erdélyi gyermekek pásztorjátéka lesz hallható.

Krisztus születésének ünnepén idősotthonokban élő beteg emberek, szenvedélybetegségből szabadult fiatalok, illetve Magyarországon élő bevándorlók tanúságtételeit tűzi műsorra a rádió, de szó esik majd az örökbefogadásról, a krízishelyzetben élő édesanyákról, valamint a válságban levő házasságokról is.

A Mária Rádió élő adásban várja azok hívását, akik az ünnep estéin magányosnak érzik magukat, vagy megoldatlannak látják életük egy-egy problémáját. Szenteste Lépes Lóránt atya, december 25-én Fülöp Ákos atya, december 26-án pedig Monostori László atya fogadja a hallgatók hívásait a 06 1 374 09 04-es telefonszámon.

Részletes műsorrend a rádió honlapján, a Műsornaptárban olvasható .

A Mária Rádió karácsonyi anyagainak egy része a rádió honlapjának Karácsony menüpontjában online is meghallgatható.

Forrás: Mária Rádió Szerkesztőség

Fotó: Pixabay.com

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria