Szombathelyi egyházmegyei napok a Magyar Katolikus Rádióban

Kultúra – 2022. június 10., péntek | 9:44

A Magyar Katolikus Rádió egyházmegyei napokat indít azzal a céllal, hogy a hallgatók jobban megismerjék az egyházmegyéket, elöljáróikat, az egyházmegyékhez kötődő személyiségeket, karitatív és közösségi tevékenységet, kulturális eseményeket, épületeket, plébániai munkát. Június 12-én és 13-án a Szombathelyi Egyházmegye életébe nyerhetnek bepillantást a rádió számos műsorán keresztül.

A tematikus napok nyitányaként Székely János megyéspüspök szentmiséjét közvetíti a Katolikus Rádió június 12-én, vasárnap 10 órától Szombathelyről, a Szent Kvirin-templomból.

A vasárnap 13 órakor kezdődő Hagyományok éltetői című műsor középpontjában a Szent Márton-kultusz áll. Délután fél 5-től a rádióhallgatók megismerhetik a Szombathelyi Egyházmegye felnőttképző intézményét és lelkigyakorlatos házát, a Martineum Felnőttképző Akadémiát.

Június 13-án, hétfőn folytatódik a Szombathelyi Egyházmegyét bemutató sorozat. Fél 10-kor a Házunk táján című családi magazinban a „Van időm Rád” elnevezésű, szülők és gyermekeik kapcsolatát építő kezdeményezést ismerhetik meg a Magyar Katolikus Rádió hallgatói. 10 órától a Szombathelyi Egyházmegyei Karitászban folyó szolgálat kerül a Pannon mozaik fókuszába. 15 órától az egyházmegyében megvalósult egyik példaértékű felújítást mutatják be, a szentgotthárdi Nagyboldogasszony-templomba látogatva; majd arról beszélgetnek, hogyan él Boldog Brenner János emlékezete Rábakethely vidékén.

A tematikus napok zárásaként Székely János megyéspüspökkel és Fekete Szabolcs segédpüspökkel készített interjú kerül műsorra hétfőn 17 órakor a Magvetésben.

A két nap folyamán a Katolikus Rádió más műsoraiban is foglalkoznak a Szombathelyi Egyházmegye területén tapasztalható színes hitbéli, kulturális, zenei élettel.

Ellátogatnak a zalaegerszegi Jézus Szíve ferences plébániára; a hallgatók megismerhetik a vasi ízes beszédet és gasztronómiát. Az irodalmi összeállításban helyi költők műveit hallják; és a rádió liturgikus, népzenei és régizenei műsorainak középpontjában is a Szombathelyi Egyházmegye területe áll.

Forrás és fotó: Magyar Katolikus Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria