Szőnyi Erzsébetet január 25-én búcsúztatják a Farkasréti temetőben

Kultúra – 2020. január 13., hétfő | 9:53

Január 25-én, szombaton 10 órakor vesznek végső búcsút Szőnyi Erzsébet Kossuth-díjas zeneszerzőtől, karvezetőtől, zenepedagógustól, a nemzet művészétől, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagjától a Farkasréti temetőben – tudatta az MMA január 10-én az MTI-vel.

Mint írják, a december 28-án, életének 96. évében elhunyt zeneszerzőt a katolikus egyház szertartása szerint búcsúztatják. Lelki üdvéért a temetést követően, 12 órakor mondanak engesztelő szentmisét a krisztinavárosi Havas Boldogasszony-plébániatemplomban.

Az MMA méltatása szerint „Szőnyi Erzsébet a 20. és a 21. századi magyar zenei élet, a zenepedagógia és az alkotóművészet ikonikus alakja, akinek különlegesen gazdag életművét, szellemiségét és lelki erejét hazánk szellemi életének egyik tetőpontjaként tarthatjuk számon, és aki egész életében küldetésének tekintette Kodály zenepedagógiai elveinek hirdetését”.

Szőnyi Erzsébetet az MMA, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Törökbálint Város Önkormányzata és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem saját halottjának tekinti.

Forrás és fotó: MTI

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria