Tapolyai Emőke pszichológus előadása nyitja meg az SZTE Szabadegyetem tavaszi szemeszterét

Kultúra – 2020. február 11., kedd | 16:16

A hagyományokhoz híven a házasság hetéhez kapcsolódó előadással kezdődik a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Szabadegyetem tavaszi, immár huszonötödik szemesztere. A nyitó előadást február 12-én, szerdán Tapolyai Emőke klinikai és pasztorálpszichológus, szexuálpszichológus, a Szeged-Csanádi Egyházmegye CsaládKözPontjának munkatársa tartja A szexualitás ajándéka és csapdái címmel.

Az SZTE közkedvelt ismeretterjesztő programjának most kezdődő félévében az egészségtudományé és az egészséges életmódé a főszerep – mondta el Zakar Péter nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettes.

Az új szemeszterben a vendégelőadók között lesz például a Bécsi Napló főszerkesztője, az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont irodalomtörténésze is. Az előadások zöme, csaknem négyötöde azonban a Szegedi Tudományegyetem oktatóinak és kutatóinak ad lehetőséget arra, hogy megoszthassák az érdeklődőkkel nemzetközi téren is jelentős eredményeiket.

Kiderül például, hogy valóban a hangyák-e „földünk urai”, szó esik a koraszülés megelőzéséről, diagnózisáról és kezeléséről, de előadást hallhat a közönség Csáth Gézáról és Søren Aabye Kierkegaardról is.

A közönség közvetlenül is feltehet kérdéseket az előadóknak, az előadások pedig – a korábbi szemeszterekhez hasonlóan – utólag megtekinthetők lesznek az SZTE Tudásportálján.

A részletes program ITT olvasható.

Forrás: MTI

Fotó: Szegedi Tudományegyetem

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria