Teréz anya mindennap elimádkozta ezt az imát

Kultúra – 2018. szeptember 5., szerda | 19:55

Az imádság mintegy summázza Kalkuttai Szent Teréz lelkiségét, és tanúskodik a benne élő vágyról, hogy Jézus szeretetét terjessze, bármerre jár.

Teréz anyát sokan a modern idők legnagyobb szentjének tartják. Sokak számára jelentett inspirációt szerte a világon, hívőknek és nem hívőknek egyaránt. És ami a legfontosabb: Teréz anya valóban azt élte, amit tanított, cselekedetei szüntelenül emlékeztetnek a keresztény szeretet és irgalom erejére.

Az alább olvasható fohászt Kalkuttai Szent Teréz mindennap elimádkozta. Egyik kedvenc imája volt, amely állítólag Boldog John Henry Newmantól származott, és tökéletesen kifejezte Teréz anya lelkiségét és a benne élő vágyat, hogy Krisztus szeretetét vigye el mindenhová, akárhol is jár.

„Drága Jézus, segíts nekem, hogy a Te illatodat vigyem mindenhová, amerre csak járok. Áraszd el lelkemet a Te lelkeddel és szereteteddel. Járd át és vedd birtokodba egész lényemet teljesen, hogy egész életemen csak a Te életed ragyogjon át. Ragyogj át rajtam, és legyél annyira részemmé, hogy minden lélek, akivel csak kapcsolatba kerülök, érezze a Te jelenlétedet lelkemben. Emeljék fel fejüket, és többé már ne engem lássanak, hanem csak Jézust. Maradj velem, és ragyogni fogok, ahogy te ragyogsz, fényként mások számára. Ámen.”

Forrás: Aleteia.org

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír
(vn)

Kapcsolódó fotógaléria