Utazzunk az erdők bölcsőjébe Makk manóval! – Oktatófilm pandémia idején nem csak gyermekeknek

Kultúra – 2021. március 26., péntek | 11:30

Az Erdészeti és Energetikai Szaporítóanyag Terméktanács (EESZT) Élet a csemetekertben című oktató kisfilmje felhívja a figyelmet az erdők fontosságára, az erdőtelepítésre, valamint az erdészeti csemetekertek jelentőségére.

A mai világ egyik legégetőbb kérdése a Föld, az emberi környezet állapota: a globális klímaváltozás hatását a testünkön érezzük. Az Isten képére teremtett ember felelőssége a világ gondozása, Istentől kapott feladata, hogy megőrizze és fejlessze azt a természetet, amelyet Isten állandó gondoskodásban részesít (vö. Ter 2,15). A kereszténység ezzel a felelősséggel viszonyul a teremtett világhoz. A felebaráti szeretet megjelenési formája az is, ha valaki odafigyel arra a környezetre, ahol nemcsak ő, hanem testvérei is élnek – olvashatjuk a Katolikus.hu oldalon a teremtésvédelemről és környezetvédelemről megfogalmazott gondolatokban.

Az oktatófilmben Makk manó kalauzolja a kis nézőket az erdők világába. Kiderül, hogy mennyi munka és szakértelem kell egy csemete felneveléséhez, végigkövethetjük, miként lesz egy apró magból csemete, mi történik a csemetekertben, és hogyan kerülnek a növények az erdőbe annak érdekében, hogy hazánkban még nagyobb területet borítsanak be erdők.

A szakirányú országos érdekképviseleti szervezet oktatófilmjét online felületein ingyenesen elérhetővé tette, hogy a digitális oktatásban a környezetnevelés részeként a pedagógusok fel tudják használni, és a diákok megérthessék az erdészeti csemetekertek szerepét az erdők életében.

Az Erdészeti és Energetikai Szaporítóanyag Terméktanács (EESZT) – mint az egyetlen szakirányú országos érdekképviseleti szervezet – 1994 óta képviseli az összes hazai erdészeti és energetikai szaporítóanyag (csemete, dugvány, mag) termelőinek, kereskedőinek és felhasználóinak érdekeit hazai és nemzetközi, szakmai és közéleti fórumokon. Céljuk a szakma képviselete is a társadalom felé.

Forrás: Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó és videó: EESZT

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria