Világméretű adománygyűjtést tart a Mária Rádió nemzetközi családja

Kultúra – 2018. május 3., csütörtök | 14:57

Több mint hetven Mária Rádió működik napjainkban világszerte. A rádió nemzetközi családja minden évben világméretű adománygyűjtést rendez az újonnan induló vagy nehéz helyzetben levő Mária Rádiók javára. Idén május 3–4-én adakozhatunk, Magyarországról a felvidéki és a délvidéki magyar rádiók javára.

A Mária Rádió célja a világ minden országában ugyanaz: Isten szeretetének továbbadása az emberek számára. Van azonban, ahol nehezen vagy egyáltalán nem tudna működni a rádió, ha más országok hallgatóitól nem kapnának támogatást. Ilyen például az Afrikában induló rádiók nagy része, s ebbe a kategóriába tartoznak a Felvidéken, valamint a Délvidéken működő magyar nyelvű Mária Rádiók is, ahol a helyi magyar katolikus közösség nem tudja egyedül fenntartani az anyanyelvű médiumot.

A magyarországi Mária Rádió ezért a május 3-án és 4-én zajló világméretű adománygyűjtés alkalmával befolyó összeget a délvidéki és a felvidéki magyar nyelvű rádiók javára ajánlja fel.

A határon túli magyarok számára a magyar nyelvű imádságok segítenek önazonosságuk, identitásuk megőrzésében. A hit számukra egyaránt jelent Istenbe vetett bizalmat, közösséget megtartó erőt, „templomot és iskolát”. Külön öröm, hogy a felvidéki Mária Rádió műsorigazgatója, Lépes Lóránt egyben a magyarországi Mária Rádió műsorigazgatója is lett idén januártól.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a magyarországi Mária Rádió hallgatói felelősséget éreznek a határon túli testvérekért, s évek óta segítik őket abban is, hogy anyanyelvükön hallgathassanak szentmisét, rózsafüzért, hittanórát. A korábbi évek során számukra összegyűjtött adományok a mai napig segítik mindkét határon túli magyar rádió működését. A tavalyi gyűjtés eredményeképp a felvidéki magyar stáb – Lépes Lóránt vezetésével – el tudta indítani a szlovák nyelvű adást is, a délvidéki csapat pedig újabb helyi frekvenciákat pályázhatott meg.

Az adományozás a délvidéki és a felvidéki rádió javára történhet banki átutalással vagy csekkes befizetéssel. A Mária Rádió Közhasznú Egyesület számlaszáma: 10918001-00000069-12310000. Fontos, hogy az utalásnál és a csekkes befizetésnél is a közlemény rovatban tüntessék fel: MARIATHON. Az így érkező adományokat eljuttatják a határon túli rádiók számára.

A délvidéki és a felvidéki magyar nyelvű Mária Rádió működtetése évente összesen 18 millió forintba kerül. A helyi hallgatók segítségével ennek az összegnek a felét tudják fedezni, ezért az idei Mariathon alkalmával az összeg másik felét, 9 millió forintot szeretne a magyarországi rádió összegyűjteni számukra.

A május 3-án és 4-én élő, ingyenesen hívható adományvonal telefonszáma Magyarországon: 06-1-9994430; a Felvidéken: 035/7727272.

Az adománygyűjtést folyamatos imádság kíséri. Részletes információ olvasható a Mária Rádió honlapján. Az adománygyűjtés nyomon követhető élő adásban a Mária Rádió Facebook-oldalán.

Forrás és fotó: Mária Rádió Magyarország

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria