A Ferences Világi Rend és a Ferences Ifjúság imanapot tart advent első vasárnapján

Megszentelt élet – 2020. november 24., kedd | 16:09

Ferences Világi Rend (CIOFS) november 29-én, vasárnap világméretű nemzetközi imanapot szervez. Kauser Tibor, a Ferences Világi Rend miniszter generálisa ezzel kapcsolatban november 17-i keltezéssel levelet írt a Ferences Világi Rend és a Ferences Ifjúság tagjainak.

Márciusban „szembesülnünk kellett azzal, hogy ez a világjárvány komoly hatással lesz az életünkre, és hogy nagy kihívásokkal kell szembesülnünk, talán akkorákkal, mint még soha. Az életünk egyik napról a másikra megváltozott. Nem sokat tudtunk arról, hogy mire számíthatunk. Tudtuk, hogy Isten nem bünteti a világjárvánnyal az emberiséget, de a bizonytalanság Isten akaratával kapcsolatban nagy volt – írta a miniszter generális. – Kétségtelen, hogy még mindig nem látjuk tisztán, hogy mi lesz a megoldása ennek a furcsa helyzetnek, amelyben élni kényszerülünk, de azt tudjuk, hogy Isten sosem hagy magunkra bennünket. Habár az élet nem könnyű, érezhetjük Isten szeretetét. Tudjuk, hogy

ugyan nem mindig van lehetőségünk, hogy a személyes kapcsolatokat élvezzük, Istennel mindig személyes kapcsolatban lehetünk.

Az imádság jelentősebbé vált az életünkben.”

A Ferences Világi Rend és a Ferences Ifjúság világméretű imanapját november 29-én, vasárnap tartják, az új egyházi év első napján, advent első vasárnapján, mely a ferences rend összes szentjeinek ünnepe is. Az imanap november 28-án, szombaton 18 órakor kezdődik (középeurópai idő szerint) és november 29-én, vasárnap 18 órakor ér véget.

További részleteket a CIOFS honlapján és a Facebook-oldalán fognak közzétenni.

Kauser Tibor levelében úgy fogalmazott: „A híreket figyelve arra következtethetünk, hogy az elkövetkező hetekben éri el a világban a járvány a tetőpontját, de továbbra is türelmesnek és kitartónak kell lennünk. De az a nap, amikor újra személyesen találkozhatunk, napról napra közelebb van. Kérjük az idők Urát, hogy adjon nekünk »igaz hitet, biztos reményt és tökéletes szeretetet, érzéket és értelmet«, hogy ezeket az időket az Ő szándéka szerint élhessük meg.”

A teljes levél ITT olvasható.

Forrás: Ferences Világi Rend

Fotó: CIOFS Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria