A nagylelkű magyar adakozók sok gyereknek szereztek örömet Banguiban – Köszönjük olvasóinknak!

Megszentelt élet – 2021. december 30., csütörtök | 18:21

Balog Márta CB, a Nyolc Boldogság Közösség szerzetesnővére adott hírt a karácsonyi adománygyűjtés eredményeiről december 30-án.

„Háború és fegyverropogás helyett, azt kívánom, hogy a gyerekek nevetése járja be a világot az új esztendőben. A »700 gyerek karácsonya« kezdeményezés keretében, hála a magyar adományozóknak több mint 6 millió forintot gyűjtött össze a Nyolc Boldogság Alapítvány, együttműködve a Magyar Kurírral és az Új Emberrel” – adta hírül Balog Márta nővér a Facebook-oldalán. Az afrikai bankok lassúsága miatt a pénz csak karácsony után érkezett meg, illetve egy részére még várni kell.

A meglévő pénzből a Nyolc Boldogság Közösség (Communauté des Béatitudes) ottani szerzetesei vettek focilabdát, játékautót, babát, szörpöt, rizst. Meglátogattak két árvaházat, illetve a mi lakónegyedünk gyerekeit is összegyűjtötték, az utcagyerekeket és a szegényebb családokat. A tervek szerint január elején még visznek adományt egy árvaházba – számolt be Márta nővér.

*

A Nyolc Boldogság Közösség – a Magyar Kurír és az Új Ember médiatámogatásával – karácsonyi adománygyűjtést szervezett a bangui gyerekek részére, amely december 15-éig tartott. Közben újabb nagy terv született egy iskola építéséről.

A Közép-afrikai Köztársaságban a ’80-as évektől van jelen a francia alapítású közösség. Az országban 13 éve szinte folyamatosan polgárháború dúl, ezért az emberek vidékről a fővárosba menekülnek, ahol nagyon nehéz körülmények között élnek.

Márta nővérék 700 gyereknek gyűjtöttek eredetileg, 2500 forint értékben gyerekenként, hogy meg tudják szépíteni a gyerekek és a családok karácsonyát. 1,7 millió forintot céloztak meg – de többek között olvasóink nagylelkűségének hála, ennek a sokszorosa, a december 22-i adat szerint 6,4 millió forintnyi adomány gyűlt össze.

Forrás és fotó: Balog Márta CB Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria