A Taizéi Közösség kezdeményezése a menekültek befogadásáért

Megszentelt élet – 2022. március 3., csütörtök | 13:48

Az oroszok által kirobbantott háború okozta humanitárius válság idejére Taizé igyekszik kapcsolatot teremteni az Ukrajnát elhagyó menekültek és az őket befogadni szándékozók között. A közösség felhívását adjuk közre.

Az évek során számos ukrán fiatal vesz részt a bizalom zarándokútjának különböző találkozóin. Az elmúlt napokban nagyon sok családnak – főleg édesanyáknak gyermekeikkel – kellett elhagyniuk országukat, hogy biztonságot találjanak. Európa-szerte feléledt az a szolidaritási hullám, mely lehetővé teszi, hogy a menekülők menedéket találjanak. Ezt a lendületet szeretné Taizé is támogatni.

Ukrajnában és a szomszédos, határ menti országokban élő barátainkkal, különböző segélyszervezetekkel és a párizsi ukrán nagykövetséggel együtt az egyházközségeket, különböző csoportokat, közösségeket arra hívjuk, hogy fogjanak össze a menekülők fogadásáért.

Néhány tudnivaló a fogadni szándékozóknak:

Taizében megpróbáljuk összehozni a segítséget felajánlókat és az arra rászorulókat, de nem tudjuk az egyedi eseteket végig követni.

Összegyűjtjük a fogadást felajánlók szándékait, de nem tudjuk biztosan ígérni, hogy mindenkihez eljut majd egy menekült család. Nehéz megítélni a különböző országokba érkezők létszámát.

Szintén nem tudjuk, hogy kinek milyen hosszú ideig lesz szüksége a befogadók vendégszeretetére.

Ha egy embernek vagy egy családnak a menekültek befogadása túl nagy terhet jelent, akkor bátorítunk mindenkit arra, hogy fogjanak össze többen, és együtt segítsék az érkezőket.

Töltsétek ki a nyomtatványt, ha lehet franciául vagy angolul!

További tudnivalók ITT.

Forrás és fotó: Taize.fr

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria