Alapítónk nyomában járva – Nyílt napot tartanak a szociális testvérek

Megszentelt élet – 2020. január 1., szerda | 10:01

A Szociális Testvérek Társasága Alapítónk nyomában járva – szociális testvéri küldetés ma címmel nyílt napot tart január 4-én Budapesten. Az esemény meghívóját alábbiakban közreadjuk.

A Szociális Testvérek Társasága nyílt napot tart január 4-én a budapest-káposztásmegyeri Szentháromság-plébánián, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várunk.

A Szociális Testvérek Társasága, amely modern apostoli élet társasága, 86 tagjával és számos kültagjával az Egyház és a társadalom sokféle területén van jelen, hogy előmozdítsa Isten országának terjedését. Fontos számunkra, hogy szoros kapcsolatban legyünk korunkkal, reflektáljunk a társadalom és a világ eseményeire az Evangélium és az Egyház szociális tanításának fényében. Ennek a jegyében nyílt napunk délelőttjén 10 órától Blanckenstein Miklós tart előadást a világ mai helyzetéről. Előadását hálaadó szentmise követi majd.

Nyílt napunk délutánján 13.15 és 16.15 között testvéreink és kültagjaink tartanak szakmai és lelkiségi műhelyeket, amelyek során megismerhetik szolgálatainkat és azt, hogyan látjuk a világot és benne az embert, hogyan fedezzük fel Istent a leghétköznapibb helyzetekben, a szegények között vagy a betegségben, az iskolában vagy a közéletben...

Szolgálataink sokfélék, de küldetésünk közös: minden szolgálatunkkal tanúságot akarunk tenni Isten megszentelő szeretetéről, a Szentlélekről, védjük az ember méltóságát, előmozdítjuk az élet kibontakozását, az egyes emberek és a társadalom megújulását, kiállunk az igazságosabb és testvéribb világért.

Nyílt napunkra szeretettel várjuk mindazokat, akik szeretnék jobban megismerni a szociális testvérek lelkiségét, közösségét és szolgálatait.

A nap bármely része külön is látogatható.

A délutáni műhelyek témáiból: Az Eucharisztia a művészetekben; A szépség szolgálatában; A velünk született zene; Lectio divina avagy az Ige mélységei; A környezetünkben élők evangelizálása; Katolikusok a jogszabályok és a közélet útvesztőiben...; „Lélek-jelenlét" az iskolában; Kommunikáció alapfokon; Gender? – Az elbizonytalanítás kultúrája; Idősek, öregek pasztorációja; Otthon lenni az otthontalanok között; Istennel a rákos betegségben.

Kérjük, hogy a műhelyekre regisztráljanak ITT.

Bővebb program ITT található.

Forrás és fotó: Szociális Testvérek Társasága

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria