Berhidai Piusz OFM a magyarországi ferencesek új tartományfőnöke

Megszentelt élet – 2020. február 6., csütörtök | 12:42

A Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány tisztújítással egybekötött káptalant tart február 3. és 7. között Mátraverebély-Szentkúton. Az első napokat lelki felkészülésre és visszatekintésre szánták, majd február 6-án délelőtt a jelen lévő örökfogadalmas testvérek Berhidai Piuszt választották meg a rend provinciálisának az elkövetkező hat évre.

Berhidai Piusz OFM 1976-ban született, elsőfogadalmat 1995-ben, örökfogadalmat 2000-ben tett. Szolgálata első éveit Esztergomban töltötte prefektusként, tanárként, majd 2008-ban az akkori tartományfőnök Pasarétre helyezte, ahol házfőnökként és magiszterként a hivatásgondozásban és a lelkipásztori szolgálatban vett részt. 2009 óta tagja a definitóriumnak, 2014 óta pedig Szécsényben házfőnök, novíciusmagiszter.

Tartományfőnöki hat évét lezárva Dobszay Benedek OFM provinciálishelyettesként, azaz vikáriusként folytatja szolgálatát.

Megválasztották a definitórium tagjait is, Lendvai Zalán OFM, Magyar Gergely OFM, Bécser Róbert OFM és Szoliva Gábriel OFM személyében.

„Kívánunk Piusz testvérnek erővel és áldással teli szolgálatot és a Jóisten vezetését minden döntésében, a kedves testvéreket pedig kérjük, hogy imával kísérjék szolgálatát!” – írja a Ferences Sajtóközpont.

Forrás és fotó: Ferences Sajtóközpont

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria