Busók hoztak vidámságot a Dorothea Otthonba

Megszentelt élet – 2021. február 14., vasárnap | 14:00

Különleges farsangot szerveztek a ferences fenntartású Dorothea Otthon lakói számára február 8-án. A kozármislenyi idősotthonba busók látogattak el. A jelmezesek az udvaron adták elő rövid műsorukat, amelyet az idősek az ablaküvegen keresztül nézhettek.

A kozármislenyi Dorothea Otthon idősek bentlakásos intézménye, ahol szakosított szociális ellátást végeznek. A bekerülő idős embereket életük végéig gondozzák itt. Mint az ország valamennyi idősotthonában, tavaly március óta a Dorothea lakói is bizonytalanságban, bezártságban élnek. Az intézmény dolgozói pedig mindent megtesznek, hogy ezt a nehéz időszakot élhetőbbé, elviselhetőbbé tegyék az idősek számára.

Február elején rendhagyó farsangot szerveztek: a ferences fenntartású intézmény munkatársai busókat hívtak az otthon udvarára, akik népi muzsikaszó kíséretében bemutatták jelmezeiket, és ízelítőt adtak a hagyományos téltemető szokásokból.

„A lakók az ablak mögül, néhányan az udvaron nézték az előadást. És persze volt fánk is. Nagyon élvezték, régen történt hasonló esemény velük. Volt, aki még táncolt (kólózott) is; egy kerekesszékes hölgy pedig majd kiugrott a kocsijából örömében. Azt sajnáljuk, hogy a busók nem ölelgethették meg az időseket, pedig nagyon szerették volna. A nap aranymondása, amikor a busó álarcos az ablakhoz közel jött, és köszöntötte az időseket: »Milyen sok szép foga van!«” – számolt be az intézményvezető, Csapi Róbertné Györgyi.

*

A Dorothea Otthon dolgozói fáradságos munkájukkal ezekben a napokban is a fertőzés szempontjából legveszélyeztetettebb korosztályt szolgálják. Hordozzuk őket imáinkban!

Fölséges Isten, életünk Ura, tekints le beteg testvéreinkre, és mindazokra, akik a járvány okozta bajoktól szenvednek. Erősítsd mindnyájunk hitét a szenvedések elviselésében! Adj bölcsességet és erőt mindazoknak, akik a betegeket szolgálják, a szenvedőknek pedig add, hogy egészségüket mihamarabb visszanyerjék, és hálatelt szívvel dicsérjenek téged! Ámen.

A ferences fenntartású szociális intézmények támogatására ezen az oldalon van lehetőség.

Forrás és fotó: Ferencesek.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria