Keresztény Tanösvény – Csatlakozz te is Böjte Csabához a Facebookon!

Megszentelt élet – 2019. szeptember 24., kedd | 19:11

Böjte Csaba erdélyi ferences testvér Keresztény Tanösvény címmel negyvenrészes videósorozatot indított szeptember 15-én a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében. A sorozathoz mától Facebook-oldal is kapcsolódik.

Böjte Csaba szerkesztőségünknek elmondta, az sarkallta ennek a videós katekézissorozatnak az elindítására, hogy azt tapasztalta, a dévai Szent Ferenc Alapítványnál gondozottak szüleinek, rokonainak, „sőt – úgy látom – sokszor még a kollégáimnak is felnőtt keresztény létükre elég gyér a tudásuk azzal kapcsolatban, hogy mit tanít az Egyház”.

„Ne csak deklaráljuk azt, hogy keresztények vagyunk, hanem tárgyi tudásunk is legyen: mi az, amit egy keresztény ember hisz, mit nem hisz, mi az, amit Isten kér, mi az, amit nem kér. Azt látom, hogy sokszor azok, akik visszautasítják a kereszténységet és Istent, egy olyan istenképet tagadnak meg, amit soha nem vallanék én magam sem. Tévedésben vannak vagy féligazságokat tudnak” – tette hozzá a ferences szerzetes.

A sorozatnak négy nagy egysége lesz, mindegyik tíz hétre osztva. Az első tíz hét a Hiszekegyre épül, majd a tízparancsolat következik. A harmadik rész témája a szentségek, a negyedik tíz héten az Istennel való személyes élő kapcsolat, az imádság témája áll majd a középpontban.

A szeptember 24-én indított Keresztény Tanösvény Facebook-oldal arra hivatott, hogy a videósorozattal kapcsolatos valamennyi tartalmat egybegyűjtse, és így még jobban segítse elmélyülni a hitigazságokban az érdeklődőket.

Kattintson rá ön is, induljon el velünk a Keresztény Tanösvényen!

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír
(asz)

Kapcsolódó fotógaléria