Elhunyt Barroero Giovanni szalézi szerzetes pap

Megszentelt élet – 2021. január 4., hétfő | 11:44

A római San Tarcisio szalézi szerzetesi közösség közleménye szerint 2020. december 20-án, életének 92., szerzetességének 74., papságának 64. évében megtért Teremtőjéhez Barroero Giovanni, aki 1992-től kilenc évig volt az újjáalakuló Magyar Szalézi Tartomány meghatározó alakja. Vidám természetével, tapasztalatával nagy segítségére volt az újrakezdésben a magyar szaléziaknak.

Giovanni Barroero 1929. november 20-án született. Műszaki szakközépiskolába járt, később gimnáziumra váltott, mert hívást érzett a papi életre. Az oratóriumban több szalézi misszionáriust is megismert, így született meg benne a missziós hivatás. Chieriben végezte a noviciátust, majd két évig volt posztnovícius Olaszországban, mielőtt Kolumbiában, Ecuadorban és Belgiumban befejezte a tanulmányait. Első fogadalmát 1947. augusztus 16-án, örökfogadalmát 1953. augusztus 1-jén tette le. 1957. szeptember 29-én szentelték pappá.

Szülei nem gördítettek akadályt missziós hivatása elé. „Amikor elindultam, nem tudtam, hogy mikor látom viszont a szüleimet. Édesapámmal már nem is találkoztunk, hiszen tizenegy év után – már papként – az ő temetésére tértem vissza először Olaszországba” – mondta egy interjúban, amelyet Jani Áron készített vele 2015-ben, római tanulmányai idején.

A beszélgetés teljes terjedelmében a Szent Istvánról elnevezett Magyar Szalézi Tartomány honlapján olvasható.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria