Elkészült „A mi arcaink – Szerzetesi hitvallás” második kiadása

Megszentelt élet – 2022. július 26., kedd | 13:52

2016-ban, a megszentelt élet évében jelent meg először A mi arcaink – Szerzetesi hitvallás című gyűjtemény, melynek második kiadása készült el most. A kötetben negyvenkét szerzetesi hitvallást gyűjtöttek össze, nyolc új szerzetesi írással, valamint a hitvallásokat az Eucharisztiáról szóló kérdéssel bővítve.

Minden szerzőt arra kértek, hogy valljon szerzetesi pályájának indulásáról, meghívásának körülményeiről, mutassa be azt a környezetet, ahonnan indult, és ahová érkezett, ossza meg gondolatait egyházáról, közösségéről, Istenhez fűződő személyes viszonyáról. Arra kérték az írókat, hogy örömeik mellett valljanak küzdelmeikről, útkeresésükről is.

Vallomásaik, gondolataik megfogalmazása után mindannyiuk számára az alábbi hét kérdést tették fel:

1. Melyik szerzetesközösséghez tartozik? Jelenleg mi az apostoli szolgálata? Kikkel, milyen embercsoportokkal találkozik, dolgozik nap mint nap?

2. A rend alapítójának, közösségének mely karizmáját emelné ki, amely jelen életszakaszában személyesen is sokat jelent számára?

3. Az elmúlt évben mi volt a legnagyobb öröm, ami érte, és amit megosztana velünk?

4. Mit jelent számára az irgalom? Eddigi élete során miben, hogyan tapasztalta meg Isten irgalmát, egy másik ember irgalmát, a saját szívében megnyilvánuló irgalmat?

5. Az utóbbi években egyre több szó esik a teremtett világ fenntarthatóságáról, védelméről. Saját szívében, környezetében, életvitelében hogyan jelenik meg ez az egész emberiséget érintő kérdés?

6. Van-e jelmondata vagy kedvenc idézete, amely vezeti, kíséri életében?

7. Mit jelent számára személyesen és közössége lelkiségében, életében az Eucharisztia?

A kötet csak erről a LINKRŐL érhető el, nyomtatásban nem jelent meg.

Forrás és fotó: Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria