Fitnesz-lelkigyakorlatra várják az érdeklődőket a két ünnep között Pannonhalmán

Megszentelt élet – 2021. december 13., hétfő | 16:57

Sport és spiritualitás, fitnesz és imádság nem egymást kizáró fogalmak. Szeretettel várják Pannonhalmára azokat a 20–45 éves fiatalokat, akik december 27–30-ig a délelőttöt a Bencés Gimnázium fitnesztermében és tornacsarnokában vezetett edzéssel, a délutánt pedig elcsendesedéssel, közösségi reflexióval, az imádság és a Szentírás olvasásának tanulásával szeretnék tölteni a monostorban.

A Spiritual workout elnevezésű program résztvevői a délelőtti edzések során profi fitneszinstruktorok vezetésével csoportban dolgoznak a Bencés Gimnázium tornacsarnokában. Ki-ki fizikai állapotának megfelelően, személyre szabottan vehet részt az edzéseken.

A lelkigyakorlatozók délutánonként csoportbeszélgetések és egyéni elcsendesedés formájában keresik azt, mit jelent a mai világban fiatalként istenkeresőnek és hívőnek lenni. A résztvevőknek egyéni beszélgetésre is lehetőségük van a lelkigyakorlat vezetőivel és más szerzetesekkel. Mindehhez háttérként szolgál a bencés szerzetesközösség zsoltárimádsága, a bencés liturgia.

Különleges alkalmat jelent a lelkigyakorlat a fizikai felfrissülésre és a belső elcsendesedésre a tél napjaiban, karácsony és újév között. A lelkigyakorlaton az ünnepkörnek megfelelően Jézus Krisztus személyére és titkára, valamint a vele való kapcsolat útjaira és lehetőségeire figyelünk.

A lelkigyakorlatra egyaránt várják a hívőket és a keresőket, rendszeresen sportolókat és kezdőket.

A testet és lelket is építő négynapos program vezetői: Dejcsics Konrád és Jurinka Szilveszter bencés szerzetesek, Vejtey Zsombor és Vörös Tímea csoportos fitnesz instruktorok.

További részletek ITT találhatók.

Forrás és fotó: Pannonhalmi Főapátság

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria